Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cate Le Bon – “Remembering Me”

© H Hawkline

De Welshe Cate Le Bon heeft met “Remembering Me” een nieuwe single van haar aankomende album Pompeii uitgebracht dat zal verschijnen op 4 februari 2022. Eerder loste ze reeds de singles “Running Away” en “Moderation”. Le Bon bespeelt op Pompeii de meeste instrumenten zelf, behalve drum en saxofoon, en nam het album grotendeels zelf op. Zowel als muzikante als producer voor anderen creëert Le Bon met de discipline van een ontwerper een rigoureus geluid tot het al het gevoel van ruimte en tijd beheerst.

“Remembering Me” is dadaïstisch en surrealistisch van aard. Dit dankzij de kenmerkende synths van Le Bon en baslijnen geïnspireerd door Japanse stadspop uit de jaren ‘80. Samen met vocale arrangementen die gedenkwaardige diepte toevoegen aan het melodische weefsel van het nummer, ontkiemt “Remembering Me” op wonderbaarlijke wijze tot een verleidelijke modaliteit. Volgens Cate Le Bon zelf is het nummer een neurotische dagboekaantekening die noties van nalatenschap en verwrongen sentimentalisme bevraagt in de wanhopige behoefte om zichzelf te mythologiseren. “Remembering Me” komt voort uit Le Bons interesse in onder andere architectuur en goddelijke verschijningsvormen.

Cate Le Bon brengt op 4 februari 2022 haar zesde album Pompeii uit. Op maandag 11 april 2022 treedt ze op in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Soft Launch – "Piano Hands"

Wat collega’s Declan McKenna en CMAT betreft is Soft Launch zeker een band om in de gaten te houden. De vijfkoppige, Ierse…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.