Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cate Le Bon – “Remembering Me”

© H Hawkline

De Welshe Cate Le Bon heeft met “Remembering Me” een nieuwe single van haar aankomende album Pompeii uitgebracht dat zal verschijnen op 4 februari 2022. Eerder loste ze reeds de singles “Running Away” en “Moderation”. Le Bon bespeelt op Pompeii de meeste instrumenten zelf, behalve drum en saxofoon, en nam het album grotendeels zelf op. Zowel als muzikante als producer voor anderen creëert Le Bon met de discipline van een ontwerper een rigoureus geluid tot het al het gevoel van ruimte en tijd beheerst.

“Remembering Me” is dadaïstisch en surrealistisch van aard. Dit dankzij de kenmerkende synths van Le Bon en baslijnen geïnspireerd door Japanse stadspop uit de jaren ‘80. Samen met vocale arrangementen die gedenkwaardige diepte toevoegen aan het melodische weefsel van het nummer, ontkiemt “Remembering Me” op wonderbaarlijke wijze tot een verleidelijke modaliteit. Volgens Cate Le Bon zelf is het nummer een neurotische dagboekaantekening die noties van nalatenschap en verwrongen sentimentalisme bevraagt in de wanhopige behoefte om zichzelf te mythologiseren. “Remembering Me” komt voort uit Le Bons interesse in onder andere architectuur en goddelijke verschijningsvormen.

Cate Le Bon brengt op 4 februari 2022 haar zesde album Pompeii uit. Op maandag 11 april 2022 treedt ze op in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
LiveRecensies

Tomberlin @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Breekbare intimiteit

Vrijdag brengt Sarah Beth Tomberlin haar tweede album i don’t know who needs to hear this… uit. De Amerikaanse twintiger blijft sinds…
LiveRecensies

Cate Le Bon @ Ancienne Belgique (AB Club): Bloem met vele kleuren

De laatste keer dat Cate Le Bon in ons land speelde, mocht ze de line-up van Sonic City 2019 mee cureren. Ze…
AlbumsRecensies

Simon Keats - Falling Star (★★★½): Kruipt onder je huid

Het gemak waarmee Simon Keats op zijn nieuwe album Falling Star het ene na het andere prettig in het gehoor liggende refrein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.