Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coffin Feeder – “Plug It In”

© Nick Tronckoe

Wat doe je als muzikant wanneer jouw tournee telkens wordt vooruitgeschoven en de wereld op slot blijft? Juist, dan start je een lockdownproject dat naarmate de pandemie voortduurt toch uitgroeit tot een volwaardige band. Coffin Feeder is de nieuwe band van zwaargewichten als Jeroen Camerlynck en Bart Govers van Fleddy Melculy en Aborted-frontman Sven de Caluwé. Met de hulp van twee leden van de Belgische grindcoreband Leng Tch’e laten ze zich tekstueel inspireren door de parabels van internationale seriemoordenaars. De debuutsingle “Stereo Homicide” (feat. David Simonich van Signs of the Swarm) gaat over het duo Leonard Lake en Charles Ng. Op “Toolbox” spelen Lawrence Bittaker en Roy Norris de hoofdrollen.

In “Plug It In” gaat de eer naar Ottis Toole en Henry Lee Lucas. Beide heren werden begin jaren ’80 verdacht van seksueel misbruik, moord en kannibalisme. Door lang aanslepende rechtszaken stierven ze uiteindelijk allebei in de gevangenis. We moeten er dus geen tekening bij maken hoe de muziek van Coffin Feeder klinkt. Volgens het gezegde ‘wie een graf graaft voor een ander valt er zelf in’, doet “Plug It In” ons peinzen hoe acts als Cannibal Corpse en Napalm Death ooit wereldwijd bekend raakten. De cameo van Cannibal Corpse in Ace Ventura en Jim Carrey zijn imitatie van Barney Greenway zitten daar waarschijnlijk voor iets tussen. Anderzijds wordt hun muziek al decennialang zeer toegewijd en professioneel gebracht. Die werkethiek horen we ook terug bij Coffin Feeder en dragen we een warm hart toe. Dat deathmetal en grindcore een geslaagd huwelijk kan zijn, hoorden we in het verleden bij Thy Art Is Murder. Gepokt en gemazeld uit de Belgische hardcore- en metalscene moet Coffin Feeder daar niet voor onderdoen.

De vijfdelige ep Stereo Homicide verschijnt op 28 januari. De eerste Belgische show is op zaterdag 12 februari. Dan speelt Coffin Feeder op Manifest in Mechelen.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Evil Invaders - "In Deepest Black"

De tijd vliegt. Het moment dat de Noord-Limburgse speedmetalband Evil Invaders goud haalde op de Limbomania in de Muziekodroom ligt intussen bijna…
AlbumsRecensies

Fit For An Autopsy – Oh What the Future Holds (★★★★): Een baksteen in je gezicht

De geniale producer Will Putney is geen vreemde in de metalwereld. Thy Art is Murder, Norma Jean, Knocked Loose, Gojira en Every…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Bert Dockx - "Palmares" & "Pit"

Samen met zijn labelgenoot Mauro Pawlowski behoort gitaarvirtuoos Bert Dockx tot een van ’s Vlaanderens hardstwerkende muzikanten. In 2018 ging hij voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.