Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FEZ – “Black Dogs”

De Londenaars van FEZ brengen naar eigen zeggen een mengelmoes van psychedelia en progrock. Hoe je deze mélange ook wil noemen, heerlijk klinken doet het sowieso. Vandaag verwennen ze ons met hun nieuwste single “Black Dogs” en zijn B-kantje “Counter Culture”. Dat is meteen ook hun eerste release sinds ze tekenden bij het Londense DIY-label Roadkill Records.

“Black Dogs” is geen nummer over schattige, zwarte puppy’s; het geeft integendeel kritiek op de geestelijke gezondheidszorg in Engeland. Het nummer begint kalmpjes aan met de zachte stem van de frontman en zwelt aan zodra hij het probleem expliciet aankaart: ‘Why go to therapy when the prescription’s right there? / Medicating the nation’. De belangrijke boodschap dat antidepressiva te makkelijk verkrijgbaar zijn en niet voor een langdurige oplossing zorgen, gaat gelukkig hand in hand met een ietwat boos geluid dat wij wel kunnen smaken. De meer psychedelische B-kant “Counter Culture” daarentegen stelt teleur. De band wilde hiermee een ode brengen aan de DIY-subcultuur in Londen, maar had die even goed achterwege kunnen laten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.