Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Wilhelm Scream – “Be One to No One”

We hebben er even op moeten wachten, maar A Wilhelm Scream komt voor het eerst sinds Partycrasher uit 2013 met nieuw werk op de proppen. Je kan dus gerust stellen dat de punkers uit New Bedford, Massachusetts hun tijd hebben genomen om aan de vijfde langspeler te werken. Veel is er alleszins niet veranderd de afgelopen negen jaar. De bezetting bleef nagenoeg dezelfde, enkel gitarist Mike Supina werd vervangen door Jason Milbank.

Dat er niet direct aan de originaliteit werd gewerkt, valt direct op. De vergelijkingen met bands als Strung Out, Propagandhi en Rise Against gaan al jaren mee en ook nu zijn de echo’s van deze bands sterk aanwezig. “Be One to No One” bevat nochtans alle ingrediënten die je mag verwachten van A Wilhelm Scream: snelle strakke drums, snedige gitaar riffs en een refrein dat gemaakt is om uit volle borst mee te zingen. Deze single bevat jammer genoeg net iets teveel van alle ingrediënten waardoor het geheel als een kakofonie klinkt.

Lose Your Illusion verschijnt op 14 april en deze zomer staat de groep ook op Brakrock in Duffel. We gaan met plezier even kijken om te zien hoe de nieuwe nummers klinken en om uit volle borst enkele oude nummers mee te zingen want A Wilhelm Scream blijft bovenal toch een band met een sterke livereputatie.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.