Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hein Cooper – “Only”

© Jess Gleeson

Als je twijfelt over welke muziek een sombere en koude winternacht bij de open haard als een droom begeleidt, is er maar één goed antwoord en dat is die van de Australische Hein Cooper. Met de release van een waardig debuutalbum, The Art of Escape, in 2016, groeide hij uit tot internationale ‘moody singer’. Met een hemelse mix van indie en pop, evenals ontroerende akoestische gitaar is hij een meester in het creëren van een gevoelswereld. Hij speelde als voorprogramma voor grote namen, zoals James Bay en Lukas Graham. Ook in België kon de singer-songwriter, met onder andere optredens in de Botanique en AB, harten veroveren.

Met een catchy gitaarriff vertelt “Only” een schijnbaar sprookje over verlangens en eenzaamheid. De minimalistische muziek in de strofes maakt plaats voor een indrukwekkende stem en een lyrische ode aan de liefde. Hein geeft een realistisch beeld over dagen waar naar het plafond staren tot het terug donker wordt de enige optie lijkt te zijn. De elektrische gitaar en de ingetogen drum voorzien het indiepopnummer van een sfeervolle cadans die losbreekt in een verslavend, eenmalig refrein met een immens groot meezingkarakter. De luisteraar kan niet anders dan het nummer op repeat beluisteren.

“Only” is een veelzijdige track. Met een kruipend, intrigerend gitaarspel en Heins zinderende stem omhult het nummer je in een deken van wanhoop en verdriet om vervolgens te troosten met majeur-akkoorden die een greintje hoop toestoppen. De single komt op zijn album True to You, dat op 28 januari verschijnt.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Soft Launch – "Piano Hands"

Wat collega’s Declan McKenna en CMAT betreft is Soft Launch zeker een band om in de gaten te houden. De vijfkoppige, Ierse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Raveena – “Junebug” (feat. JPEGMAFIA)

Wanneer de zomermaanden aanbreken, kunnen we de fleurige melodieën van Raveena zeker en vast gebruiken. De Amerikaanse popzangeres onthult op 14 juni…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.