Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Psymon Spine – “Mr. Metronome” & “Drums Valentino”

© Ruvan Wijesooriya

Eerder dit jaar verscheen de tweede plaat van Psymon Spine, een collectief uit Brooklyn dat lekkere psychedelische pop maakt, maar het begin van Charismatic Megafauna lag eigenlijk al bij “Mr. Metronome” en “Drums Valentino”. De band gaf zelf aan dat deze de eerste ideeën waren voor de nieuwe plaat, maar dat de nummers iets te gek waren om op het album te plaatsen. Gelukkig verschijnen ze nu gewoon online en kunnen we genieten van al deze gekheid op een stokje.

“Mr. Metronome” begint al meteen tamelijk vreemd met Duitse vocals die wat aan Kraftwerk doen denken. Ook de rest van de elektronische instrumentatie volgt de vibe van het Duitsland van toen, tot de gitaren erin komen en het geheel een erg dansbare bocht neemt. Al snel doet het nummer ons denken aan Hot Chip en LCD Soundsystem, wat alleen maar goed kan zijn. Hierdoor kan je ook gedurende de meer dan vijf minuten niet stoppen met bewegen en dus snappen we wel dat de single niet op de plaat paste. “Drums Valentino” pakt het iets hoekiger aan met minder opvallende synths, maar wel een meer Talking Heads-sfeertje. De single droomt wat meer weg met een hoopvol refrein en lijkt daarom ook enkel te overtuigen door de repetitieve sound. Beide singles zijn wel erg sterk werk voor iets wat al even in de schuif lag, en dus kan Psymon Spine vanaf nu enkel maar meer populair worden, toch?

Facebook / Instagram


Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.