Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meetsysteem – “Ampersand”

In september bracht de Amsterdammer Meetsysteem zijn ep Surfen op de Pijn / Heel Even Niets uit en nu is hij wederom terug met een nieuwe single “Ampersand”. Hierop werkt hij samen met de Belg Victor De Roo die reeds in 2020 de single “Runner van de zaak” mocht producen. De nieuwe single “Ampersand” is gateway clubmuziek voor mensen die niet de hele tijd naar techno willen luisteren.

Meetsysteem, oftewel Ricky Cherim, experimenteerde jarenlang met tech house, beatmuziek en hiphop en dit kunnen we dan ook terugvinden in “Ampersand”. Ondanks het feit dat deze invloeden duidelijk meer op te merken zijn in de nieuwe single in vergelijking met eerder werk, duikt de mystiek die we van hem gewoon zijn op in de tekst van het nummer. Zo zingt Meetsysteem herhaaldelijk ‘Je ligt er wakker van’ en ‘Met een beetje geluk, vind je mij weer terug’, wat aanvoelt alsof hij in “Ampersand” reflecteert op alle chaos en eenzaamheid die het afgelopen jaar ons bracht. Meetsysteem blijft stiekem verder dansen op de rand van het bestaan. Dit kunnen we dan ook aanschouwen als rode draad die, ondanks de verschillende stijlen, zijn eerdere werken met elkaar verbindt. Het is de kern van Meetsysteem. 

Op 4 februari 2022 brengen Meetsysteem en Victor De Roo hun eerste collaboratieve ep Was het maar eens niet zo’n feest uit. Meetsysteem speelt op vrijdag 28 januari 2022 in de Botanique in Brussel. Tickets zijn via deze link verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Website 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
InstagramLiveRecensies

MEROL @ De Roma: Lichtpuntje na de duisternis

MEROL heeft er dan wel haar doorbraak aan te danken, ondertussen is ze al lang veel meer dan ‘die van “Lekker met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Maartje - "Uitweg"

Dat er nog niet meteen een eind zou komen aan de golf aan Nederlandstalige popmuziek die ons muzieklandschap treft, lijkt voor zich…
LiveRecensies

Brussel Brost 2022: Feestelijk het studentenjaar beginnen

De festivalzomer ligt achter de rug en het academiejaar is weer van start gegaan. Naar goede gewoonte verwelkomt Brik de Brusselse studenten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.