Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicfit – “Fuse”

Nicfit is een vierkoppige postpunkband uit het land van de rijzende zon. Het zijn jonge Japanners die al tien jaar werken aan hun weg binnen de punkscene. Een trage uitbouw dus, gezien hun beperkte discografie, maar nu staat hun debuutalbum bijna op Spotify en zijn ze klaar om de wereld te veroveren. Deze maand brachten de mannen uit Nagoya hun single “Fuse” uit. De track komt als achtste nummer op hun debuutalbum, met dezelfde titel. De releasedatum van de plaat is op 18 januari 2022 via Upset The Rhythm. De plaat komt er nadat de band eerder in 2019 de ep M.A.Z.E. uitbracht.

Ze ontlenen de bandnaam aan een Sonic Youth song (“Nic Fit”) en zo klinken ze ook. Als het ware een Oosterse versie van Sonic Youth, dertig jaar na datum. Zowel de gitaarriffs van het duo Charley / Kenken, als de vocals van Horomi hebben de sound van Kim Gordon en co. De zanglijn is chaotisch, op het schreeuwerige af, maar het past wel binnen het concept van het nummer. “Fuse” begint overigens met een zeer leuke en catchy intro, een gitaarriff die eigenlijk heel de tijd, twee en een halve minuut lang doorloopt. De geisha valt in met een stem, die licht ontvlambaar, maar helaas ook wat voorspelbaar klinkend, is. Toch is het echt een fijn nummer, met wijs snaargeluid en coole drum grooves die het geheel lekker opzwepend maken. De beloftevolle band neemt je mee in een energieke trip doorheen postpunk.

Uitkijken naar het full album dus, op 18 januari 2022. Een laat nieuwjaarscadeau voor de muziekliefhebbers aller landen. Hopelijk mogen we ze dan volgend jaar verwelkomen in een van onze concertzalen in België en Nederland. Sayonara!

Facebook/ Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations - "Watching You Go"

Al een drie jaar horen we de postpunk van Disorientations weergalmen in de donkere straten van Antwerpen. De band ontstond als therapeutische…
AlbumsFeatured albumsRecensies

HAEMERS - Onderwereld (★★★★): De Haemer op zijn kop

Het laatste kerstalbum (niet oprecht) van onze Haemer-fanaten is er eentje die best in onze oren mag drammen tijdens een zalige boottocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.