Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Water Music – “Killing Time”

© Dave Decker

We moeten nog een klein jaar wachten om Hot Water Music nog eens live aan het werk te zien, maar ze komen dus naar Europa in goed gezelschap van Boysetsfire en Samiam. Vandaag trakteerde de band ons op nog meer leuk nieuws: Op 18 maart ligt hun nieuwe album Feel the Void in de rekken. Nog voor we een maar één noot gehoord hadden, waren we al enthousiast. Het artwork neemt ons mee in het verleden en doet enorm denken aan de stijl van hun oude platen. Daarbovenop werd Brian McTernan aan boord genomen als producer, die ook achter de knoppen zat bij de klassiekers A Flight and a Crash en Caution.

De eerste single is “Killing Time” en je kunt direct de energie van het door Brian McTernan geproduceerde Hot Water Music-tijdperk doorkomen in dit nummer. Maar het is meer dan een terugkeer naar vorm van toen. De volwassenheid van het recentere materiaal van de band komt ook naar voren. Chuck Ragan klinkt nog ruwer dan het zwaarste schuurpapier uit de Gamma en Chris Wollard zorgt voor de perfecte harmonieën, waardoor het geheel stevig, maar toch heel toegankelijk klinkt. Er zit een leuke drive doorheen het nummer en echt stilvallen doet het nooit. De break naar het einde belooft alvast voor een meezingmoment te zorgen tijdens de liveshows.

De band uit Gainesville, Florida is reeds actief sinds 1993, maar gas terugnemen doen de heren helemaal nog niet. ‘Break my silence, there’s nothing left to hold’ zal dagen in je hoofd rondspoken. Wij reserveren alvast met veel plezier een plaatsje op de eerste rijen volgend jaar in Zappa.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Hot Water Music - "Remnants (feat. Turnstile)" & "Fences (feat. Thrice)"

Geen één zonder twee lijkt wel het motto van Hot Water Music de laatste tijd. Een maand geleden kondigde ze met Vows…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Hot Water Music - "Menace" & "Burn Forever"

Hot Water Music blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en heeft grootschalige plannen om dit te vieren. Als kers op de taart…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chuck Ragan - "Echo the Halls"

We kennen Chuck Ragan als de bezielende kracht achter Hot Water Music, maar nu laat hij zijn muzikale ziel weer spreken met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.