AlbumsRecensies

Red Sebastian – You (★★★): Impressionante vocals doordrenkt in melancholie

Red Sebastian is het alter ego van de 21-jarige Seppe Herreman. De singer-songwriter uit Oostende is reeds talrijke jaren gebeten door muziek en het schrijven ervan. Op het conservatorium van Gent ontwikkelde hij zijn muzikale vaardigheden en ontmoette hij de juiste muzikanten, wat dan ook resulteerde in een hele hoop nummers. Die nummers zien vandaag het daglicht onder de noemer You, de debuutplaat van Red Sebastian. You is een conceptplaat geworden waarin alle facetten van een liefdesverhaal aan bod komen. Het gaat van start met het verlangen en de lust, doorgaat dan pijnlijke hartzeer en eindigt desondanks met een positieve noot. Na regen komt zonneschijn zeggen ze dan.

Opener “Heroin” klinkt meteen gedurfd en pikant. Een synthesizer en elektrische drums zetten een zwoel sfeertje neer, waarop Herreman zijn lust bezingt. Tegen het refrein zorgt een stevige gitaarlijn voor nog wat meer spanning en kunnen we wel vaststellen dat “Heroin” perfect in de soundtrack van Fifty Shades of Grey zou passen. De eerstvolgende nummers die we tegengekomen gaan ook over dat verlangen naar een geliefde. “Say You Never Gonna Leave Me” klinkt in contrast met de anderen heel wat lichter en speelser. Funky gitaartjes en een dansbare baslijn brengen de drang om te bewegen succesvol naar boven.

Geleidelijk komen we aan bij het hartzeer in Red Sebastians liefdesverhaal. “It Just Felt Right” leidt dit goed in. De typische elektrische pianoklank uit de eighties die we misschien best herkennen van bij Whitney Houston, vormt een sobere basis voor dit nummer. Wat later versterkt een strijkerskwartet de dramatiek en weet Herreman zijn stem wel heel emotioneel te laten overkomen. Buiten zijn impressionante vocals is dit wel hetgeen waar hij het meest mee opvalt. Zo ook op singles “Some Kinda Way” en “Embrace Me”. Red Sebastians gebroken hart wordt vertaald in emotionele theatrale nummers, maar misschien is het soms iets te veel van het goede.

Het speelse “Closure” mag de plaat afsluiten. Een zoet synthesizerlijntje zet het nummer in en al snel valt de band in om het refrein groots te doen klinken. Elektronische drums zorgen voor wat spanning, maar de synths houden het fris en licht. Naar het einde wordt er stapsgewijs opgebouwd naar een climax waarin de vocals opnieuw de show stelen. Door trouw te blijven aan de popclichés nodigt dit nummer je uit om te dansen en mee te zingen. Het liefdesverhaal heeft dan toch een mooi einde. Al maakt de geliefde in kwestie daar geen deel meer van uit.

Red Sebastian laat op You zijn verschillende gezichten zien. Van pikante powernummers tot breekbare pianoballades, maar ook speelse popnummers. Hetgeen dat het allemaal bindt is Herremans krachtige stem die moeiteloos door hoogtes en laagtes vliegt, en waar we nog meer van onder de indruk zijn: de theatrale emoties die hij ermee weet over te brengen. We zijn alvast benieuwd hoe dit zich gaat vertalen op het podium.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ellie Goulding - "By The End Of The Night"

Ellie Goulding zette gedurende enkele jaren de hitlijsten in vuur en vlam met nummers als “Burn” en “Love Me Like You Do“….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Natalie Jane - "seeing you with other girls"

Natalie Jane wist al heel wat te bereiken in haar korte carrière, ook al is ze slechts achttien jaar. Ze deed mee…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKI - "Insecure"

De eerste stenen legde hij tijdens zijn The Voice Kids-deelname in 2015, maar intussen is zijn weg als professionele artiest geplaveid. OSKI,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.