Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Travis Scott – “ESCAPE PLAN” & “MAFIA”

Na Astroworld is het tijd om de poorten van Utopia te betreden! Travis Scott broedt nu al een tijdje op een opvolger van zijn meest succesvolle plaat uit 2018, maar de release werd al verschillende keren uitgesteld. Het ontbreken van het juiste momentum en de drang naar perfectionisme zijn daar de hoofdredenen voor. Met de regelmaat van de klok konden we Travis Scott desondanks terugvinden op nummers van bevriende artiesten en met “FRANCHISE” en “The Plan” loste Scott vorig jaar ook twee tussendoortjes. De tijd lijkt echter nu rijp voor Utopia, een album waar in hiphopkringen reikhalzend naar wordt uitgekeken. Met “ESCAPE PLAN” en “MAFIA” zijn er nu eindelijk twee voorbodes die de lat meteen hoog weten te leggen voor de rest van het album.

“ESCAPE PLAN” werd in juli al geteased door Travis Scott en ziet nu toch het levenslicht. Het nummer is met zijn twee en een halve minuut een echte single waarmee de Amerikaanse rapper redelijk op veilig speelt en zijn eigen sound trouw blijft. Een harde 808-kick met een onheilspellende synth vormen de basis voor “ESCAPE PLAN” en ook het laagje autotune kan natuurlijk niet ontbreken op de stem van Travis Scott. Jammer dat de beat ons voor de rest iets te hard doet denken aan “HIGHEST IN THE ROOM”, maar de naadloze overgang naar b-kantje “MAFIA” maakt dat dan weer helemaal goed. Mede dankzij de sinistere piano en de duistere, zachte zang is “MAFIA” een nummer dat je niet snel zal vervelen. De extra steun van kompaan J. Cole is uiteraard een geweldige toevoeging en maakt “MAFIA” nog een tikkeltje beter. In zijn geheel zijn de twee voorbodes fijne voorproevers van Utopia en worden we alsmaar meer benieuwd naar het eindresultaat van twee jaar hard labeur van meneer Scott.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1675 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharrell Williams & Travis Scott - "Down in Atlanta"

“Down in Atlanta” is de derde samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Travis Scott en de Amerikaanse zanger Pharrell Williams, ook gekend als…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.