Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Travis Scott – “ESCAPE PLAN” & “MAFIA”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Travis Scott – “ESCAPE PLAN” & “MAFIA”

Na Astroworld is het tijd om de poorten van Utopia te betreden! Travis Scott broedt nu al een tijdje op een opvolger van zijn meest succesvolle plaat uit 2018, maar de release werd al verschillende keren uitgesteld. Het ontbreken van het juiste momentum en de drang naar perfectionisme zijn daar de hoofdredenen voor. Met de regelmaat van de klok konden we Travis Scott desondanks terugvinden op nummers van bevriende artiesten en met “FRANCHISE” en “The Plan” loste Scott vorig jaar ook twee tussendoortjes. De tijd lijkt echter nu rijp voor Utopia, een album waar in hiphopkringen reikhalzend naar wordt uitgekeken. Met “ESCAPE PLAN” en “MAFIA” zijn er nu eindelijk twee voorbodes die de lat meteen hoog weten te leggen voor de rest van het album.

“ESCAPE PLAN” werd in juli al geteased door Travis Scott en ziet nu toch het levenslicht. Het nummer is met zijn twee en een halve minuut een echte single waarmee de Amerikaanse rapper redelijk op veilig speelt en zijn eigen sound trouw blijft. Een harde 808-kick met een onheilspellende synth vormen de basis voor “ESCAPE PLAN” en ook het laagje autotune kan natuurlijk niet ontbreken op de stem van Travis Scott. Jammer dat de beat ons voor de rest iets te hard doet denken aan “HIGHEST IN THE ROOM”, maar de naadloze overgang naar b-kantje “MAFIA” maakt dat dan weer helemaal goed. Mede dankzij de sinistere piano en de duistere, zachte zang is “MAFIA” een nummer dat je niet snel zal vervelen. De extra steun van kompaan J. Cole is uiteraard een geweldige toevoeging en maakt “MAFIA” nog een tikkeltje beter. In zijn geheel zijn de twee voorbodes fijne voorproevers van Utopia en worden we alsmaar meer benieuwd naar het eindresultaat van twee jaar hard labeur van meneer Scott.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis Scott - "K-POP" (feat. Bad Bunny & The Weeknd)

Travis Scott is terug! De Amerikaanse rapper en producer brengt volgende week met Utopia zijn vierde soloalbum uit, vijf jaar na de…
AlbumsRecensies

SZA - SOS (★★★): Verdronken in ambitie

In 2017 leek het alsof er een nieuwe superster was geboren in de vorm van SZA. Tijdens de zomer van dat jaar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Travis Scott eerste headliner van Les Ardentes 2023!

Luik gaat volgende zomer helemaal ‘sicko mode’, want niemand minder dan Travis Scott is de eerste headliner van Les Ardentes. De Amerikaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.