Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON – “Soaked”

Nu de bladeren aan de bomen hun groene tint inruilen voor een warm kleurpalet en de ondergrond stilaan bedekken, is het tijd om afscheid te nemen van de zomer. Een kopje dampende thee, de regen die tegen het raam klettert en af en toe een zonnestraaltje dat de weg kwijt is dat de kamer verwarmt, vormen de ideale setting voor melancholische liedjes. Gehuld in nostalgie keerde de Zweedse LÉON vorige maand terug met “Dancer“, ongetwijfeld het startschot voor haar derde langspeler. Met “Soaked” krijgen we een tweede puzzelstukje in handen en wel eentje dat zo vertrouwd klinkt dat we het meteen in ons hart sluiten.

Een prominent drumpatroon vormt meteen een mooi tapijtje, waarna een golf van warmte ons overspoelt in de vorm van LÉON. De diepe stem van de Zweedse creëert een huiselijk gevoel, zonder daarmee echt een muzikaal hoogtepunt te bereiken. Het geheel kabbelt rustig voort als herinneringen die aan je voorbij flitsen. Echt vernieuwend komt de zangeres niet uit de hoek, maar het is maar de vraag of dat altijd nodig is. Less is more, want uiteindelijk krijgen de woorden de tijd om door te dringen en zo komt het bijzonder aangename, geruststellende stemgeluid van LÉON helemaal tot zijn recht. Kortom, een fijn nummer om onder een dekentje op de bank weg te kruipen en de dag aan je voorbij te laten gaan.

Facebook / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Dirt"

Achter de schermen werkt de Zweedse Lotta Lindgren, beter bekend als LÉON, volop aan haar vierde langspeler en ook op sociale media…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Pretty Boy"

De Zweedse Lotta Lindgren, die we vooral kennen als LÉON, is al lang niet meer aan haar proefstuk toe. In 2015 debuteerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baxter Dury - "Leon" (feat. JGrrey & Madelaine Hart)

Baxter Dury is al lang niet meer dat kleine knulletje van op de albumcover van zijn vaders plaat New Boots And Panties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.