Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Cardin – “Scorpio Season”

Uitzonderingen bevestigen de regel en zo ook Charlotte Cardin. De Canadese deed in 2013 mee aan The Voice en timmert sindsdien stevig aan haar weg naar succes. In eigen land verkoopt ze de ene na de andere zaal uit en ook de streams op Spotify stapelen zich razendsnel op. Eerder dit jaar verscheen Phoenix, haar tweede langspeler, waarop ze zich profileert als liefhebber van mooie songwriting uit verschillende genres en decennia. Toch lijkt het vat waaruit die plaat ontstond nog niet leeg te zijn, want nog voor het eind van het jaar krijgen we een deluxeversie met enkele nieuwe liedjes. Een daarvan is “Scorpio Season”, een song die uitermate geschikt is voor het moment van het jaar, want vanaf 23 oktober staat de zon in het mysterieuze sterrenbeeld.

Dat “Scorpio Season” nog deel uitmaakt van het Phoenix-tijdperk, wordt al snel duidelijk. De rode draad van het album wordt doorgetrokken en krijgt een melancholisch en duister randje. In amper drie minuten weet Cardin ons mee te nemen op een emotionele rollercoaster die gelukkig nergens teveel in clichés vervalt. Bij momenten moeten we aan de gloriedagen van Adele denken, maar de Canadese geeft altijd weer haar eigen twist aan het geheel, waardoor het ook productioneel gezien een fijne popsong wordt voor de tijd van het jaar. Zo zie je maar dat schorpioenen niet altijd een negatieve connotatie met zich mee hoeven te dragen.

Phoenix Deluxe verschijnt op 12 november en zal zeven nieuwe songs bevatten. Op 11 april staat Charlotte Cardin in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Charlotte Cardin @ Botanique: Twaalf punten aan Canada

Charlotte Cardin was vroeger model, maar heeft ondertussen ook al twee langspelers op haar naam staan. De tweede, Phoenix, is ondertussen ongeveer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Cardin - "Sad Girl"

Zo nu en dan schopt een kandidaat van The Voice het achteraf ook nog best ver en Charlotte Cardin is daar een…
Muzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.