Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels – “Theworstthing”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnen twee weken brengt Parcels hun langverwachte dubbelalbum Day/Night uit en zal de band zich daar van twee verschillende kanten laten horen. De Australiërs wonen al een tijdje in Berlijn en veroverden vanuit de Duitse wereldmetropool de hele wereld met hun funky dansmuziek. De muziek van het vijftal heeft iets onbevangen en de retro-esthetiek die ze uitstralen maakt het plaatje helemaal af. De voorbije weken loste Parcels al drie zeer fijne voorsmaakjes van Day/Night en nu is er met “Theworstthing” een knappe vierde bijgekomen.

“Theworstthing” is iets minder swingend dan de andere nummers en focust iets minder op de dansbenen dan een gemiddeld Parcels-nummer. Desondanks heeft de vierde voorbode van het nieuwe album weer die typerende Parcels-blauwdruk die het zeer aangenaam luisteren maakt. De basgitaar klinkt groovy, terwijl de elektrische gitaar het nummer een zweverige touch geeft. Bijzonder onder de indruk zijn we ook van de gevoelvolle zang van Jules Crommelin, die in het refrein sterk versterkt wordt door de andere bandleden. “Theworstthing” is een nummer waar je even bij kan wegdromen en onderuitzakken in de zetel voordat je even later weer je dansbenen kan bovenhalen. Wat kijken we al uit naar die tweede plaat!

Op zondag 25 september speelt Parcels in het kader van hun Europese tour in de Ancienne Belgique in Brussel. De kans is bovendien zeer groot dat je de band volgende zomer al op een Belgisch festival al aan het werk kan zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2036 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
LiveRecensies

Parcels @ Ancienne Belgique (AB): Flitsende muzikaliteit

De populariteit van Parcels lijkt alleen maar toe te nemen. Nadat de band een verschroeiende set speelde op Rock Werchter afgelopen zomer,…
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 1): Raak startschot

DOUREUUUUUUH! De oerkreet van een van de meest iconische festivals van de lage landen weergalmde eindelijk weer na bijna twee jaar knarsetanden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.