banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels – “Theworstthing”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnen twee weken brengt Parcels hun langverwachte dubbelalbum Day/Night uit en zal de band zich daar van twee verschillende kanten laten horen. De Australiërs wonen al een tijdje in Berlijn en veroverden vanuit de Duitse wereldmetropool de hele wereld met hun funky dansmuziek. De muziek van het vijftal heeft iets onbevangen en de retro-esthetiek die ze uitstralen maakt het plaatje helemaal af. De voorbije weken loste Parcels al drie zeer fijne voorsmaakjes van Day/Night en nu is er met “Theworstthing” een knappe vierde bijgekomen.

“Theworstthing” is iets minder swingend dan de andere nummers en focust iets minder op de dansbenen dan een gemiddeld Parcels-nummer. Desondanks heeft de vierde voorbode van het nieuwe album weer die typerende Parcels-blauwdruk die het zeer aangenaam luisteren maakt. De basgitaar klinkt groovy, terwijl de elektrische gitaar het nummer een zweverige touch geeft. Bijzonder onder de indruk zijn we ook van de gevoelvolle zang van Jules Crommelin, die in het refrein sterk versterkt wordt door de andere bandleden. “Theworstthing” is een nummer waar je even bij kan wegdromen en onderuitzakken in de zetel voordat je even later weer je dansbenen kan bovenhalen. Wat kijken we al uit naar die tweede plaat!

Op zondag 25 september speelt Parcels in het kader van hun Europese tour in de Ancienne Belgique in Brussel. De kans is bovendien zeer groot dat je de band volgende zomer al op een Belgisch festival al aan het werk kan zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1451 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parcels - Day/Night (★★★½): Zomerse zonnestraaltjes en mysterieuze maneschijn

Ze zeggen wel eens dat het najaar zich de vrolijkste periode van het jaar mag noemen, al begrijpen wij niet meteen wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels - "Somethinggreater"

Hoewel funk en disco vrijwel tijdloos zijn, mogen we toch wel vaststellen dat steeds minder artiesten zich durven overgeven aan de groove….
AlbumsRecensies

Durand Jones & The Indications - Private Space (★★★★): Nieuwe paden, zelfde schoenen

De carrière van Durand Jones & The Indications kende een sprookjesachtige aanvang, met hun in een kelder opgenomen debuut dat in 2018…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.