Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Mary Veils – “Home Video”

© Rachel del Sordo

Normaal brengt PNKSLM vooral muziek uit van Zweedse bands. Het label is dan ook gevestigd in Stockholm. Soms gaan ze weliswaar verder op zoek naar hun bands en zo kwamen ze terecht bij The Mary Veils. De groep uit Philadelphia mocht vorig jaar al een plaat uitbrengen op dat label en kan dit jaar met een ep proberen de vruchten te plukken. Voor het eerst werd die ep opgenomen met zijn vier, een volledig nieuwe line-up dus. Op 5 november verschijnt Somewhere Over the Rowhome en met “Home Video” krijgen we een eerste single.

Dat de extra bandleden de sound van The Mary Veils goed doet, hoor je meteen op “Home Video”. In de studio werden ze bijgestaan door Jeff Zeigler en Cory Hanson (van Wand), en dat hoor je. De Californische garagescene zit erin als geen ander. Vanaf de gitaar wordt ingeplugd, weet je dat het gaat rammelen. De sound doet wat denken aan FIDLAR, maar dan iets minder vettig met meer ruimte voor melodie. Met een heerlijk catchy refrein dat na een luisterbeurt in je hoofd blijft spoken, toont de band ook dat ze weten hoe ze aanstekelijke songs moeten schrijven. Dat iedereen nu al zin heeft om dit luidop mee te brullen, valt niet te ontkennen.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3367 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.