banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin – “MAMMAMIA”

© Leni Sonck

Als er iets is waar Italianen dit jaar met glans in slaagden, was het wel het winnen van wedstrijden. Hetzij op de fiets, op het voetbaldveld of op het podium van Eurovision 2021. Dat laatste hebben ze te danken aan vier jonge muzikanten die we allemaal reeds leerden kennen onder de naam Måneskin. Had je ons vorig jaar gevraagd of Måneskin ons bekend in de oren klonk, dan hadden we wellicht ‘Nee.’ geantwoord. In juni dit jaar stond de band reeds in het rijtje van twintig meest beluisterde artiesten in de wereld op Spotify. Na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival is het voor Damiano, Victoria, Ethan en Thomas in een rechte lijn bergop gegaan. Het was dan ook voor vele fans reikhalzend uitkijken naar nieuw materiaal.

Nog voor we daadwerkelijk iets nieuw te horen kregen, kregen we een herwerking van hun hit “I WANNA BE YOUR SLAVE”. Daarvoor sloegen ze de handen in elkaar met rockgod Iggy Pop. Een matig resultaat, maar een mooie kans voor het viertal. Vandaag krijgen we eindelijk te horen waar de band de laatste maanden in de studio aan werkte.

Eerlijk gezegd hadden we gehoopt dat het succes van “ZITTI E BUONI”, het winnende Eurovisienummer, de drijfveer zou zijn voor “MAMMAMIA”. Een stevig rocknummer in de taal die de Italianen lief zijn. Deze keer koos Måneskin ervoor om vruchten te plukken van het succes van hun Engelstalige nummers. Daardoor lijkt “MAMMAMIA” een kopie van “I WANNA BE YOUR SLAVE” en krijgen we niet echt diepgaande teksten te horen. Ondanks dat bekt het nummer wel en zal het wellicht luidkeels meegezongen worden op concerten. Instrumentaal blijft het nummer op hetzelfde ritme en horen we geen akkoorden die we van Måneskin nog niet gehoord hadden. We blijven met “MAMMAMIA” wat op onze honger zitten en hadden meer verwacht van de jonge band. We weten wat de Italianen te bieden hebben, we hopen dan ook dat ze in de toekomst weer teruggrijpen naar hun Italiaanse hits.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Måneskin komt naar Rock Werchter 2022!

Måneskin, het is misschien wel de poprockrevelatie van het jaar. Na een overwinning op het Eurovisiesongfestival trok de band al gauw door…
InstagramLiveRecensies

Ronquières (Dag 1): Variatie ten top met een Italiaanse kers op de taart

Het aantal grote festivals is deze zomer helaas op onze beide handen te tellen, maar zij die erin geslaagd zijn om ondanks…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Måneskin komt naar Lokerse Feesten 2021

Goed nieuws voor de fans van het Eurovisiesongfestival! De winnaars van de meest recente editie komen namelijk naar ons Belgenland. Måneskin zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.