Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Måneskin – “MAMMAMIA”

© Leni Sonck

Als er iets is waar Italianen dit jaar met glans in slaagden, was het wel het winnen van wedstrijden. Hetzij op de fiets, op het voetbaldveld of op het podium van Eurovision 2021. Dat laatste hebben ze te danken aan vier jonge muzikanten die we allemaal reeds leerden kennen onder de naam Måneskin. Had je ons vorig jaar gevraagd of Måneskin ons bekend in de oren klonk, dan hadden we wellicht ‘Nee.’ geantwoord. In juni dit jaar stond de band reeds in het rijtje van twintig meest beluisterde artiesten in de wereld op Spotify. Na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival is het voor Damiano, Victoria, Ethan en Thomas in een rechte lijn bergop gegaan. Het was dan ook voor vele fans reikhalzend uitkijken naar nieuw materiaal.

Nog voor we daadwerkelijk iets nieuw te horen kregen, kregen we een herwerking van hun hit “I WANNA BE YOUR SLAVE”. Daarvoor sloegen ze de handen in elkaar met rockgod Iggy Pop. Een matig resultaat, maar een mooie kans voor het viertal. Vandaag krijgen we eindelijk te horen waar de band de laatste maanden in de studio aan werkte.

Eerlijk gezegd hadden we gehoopt dat het succes van “ZITTI E BUONI”, het winnende Eurovisienummer, de drijfveer zou zijn voor “MAMMAMIA”. Een stevig rocknummer in de taal die de Italianen lief zijn. Deze keer koos Måneskin ervoor om vruchten te plukken van het succes van hun Engelstalige nummers. Daardoor lijkt “MAMMAMIA” een kopie van “I WANNA BE YOUR SLAVE” en krijgen we niet echt diepgaande teksten te horen. Ondanks dat bekt het nummer wel en zal het wellicht luidkeels meegezongen worden op concerten. Instrumentaal blijft het nummer op hetzelfde ritme en horen we geen akkoorden die we van Måneskin nog niet gehoord hadden. We blijven met “MAMMAMIA” wat op onze honger zitten en hadden meer verwacht van de jonge band. We weten wat de Italianen te bieden hebben, we hopen dan ook dat ze in de toekomst weer teruggrijpen naar hun Italiaanse hits.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Måneskin headliner Rock Werchter 2024!

We hebben er dit jaar even op moeten wachten, maar nu lijkt het plots toch snel te gaan. Na Foo Fighters en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.