banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peach Pit – “Up Granville”

Naast een welverdiend vreugdedansje omdat we eindelijk mondmaskerloos de knaldrang te lijf mogen gaan, valt er ook nog wat anders te vieren vandaag! Peach Pit, het Canadese indiepopkwartet, lost na lang wachten nieuw materiaal. De doorsnee altrock-enthousiast weet dat het succes van deze hipstersensatie moeilijk weg te denken was de laatste jaren. Maar waar midden 2020 de release kende van opvolgalbum You and Your Friends was het in tussentijd toch wat gissen naar de toekomstplannen van de band. Met de huidige release van “Up Granville” lijken die plannen echter opnieuw glashelder.

Zoals het ongedwongen ontwaken na een heerlijke nachtrust gaat dit nummer van start. Wanneer dertig seconden later Neil Smiths timide zangtechniek zijn intrede maakt, lijkt het alsof we deze ontspannende bende nooit hebben moeten missen. Zomers mijmeren met een hoog coming of age-gehalte, ook hier een gepaste beschrijving van deze Peach Pit. De harmonieuze gitaarpartijen en het eenvoudige slagwerk tonen aan dat de jongens weinig zin hadden om zichzelf heruit te vinden, maar waarom zouden ze? Deze formule werkt, en wij zijn fan!

Voor wie dringend nood heeft aan een dopaminereserve kunnen we ook zeker de muziekvideo aanraden. Tijdens de titelsequentie zou een waakzaam oog de naam van het toekomstig album wel eens kunnen ontdekken…

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

41 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Peach Pit - You and Your Friends (★★★½): Liederlijke zonnestralen

Soms heb je niets meer nodig dan een portie goedgeluimde muziek die je zorgen van tafel zwiept en je even laat rondlopen…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Peach Pit: ‘Het voelt nog steeds alsof ik in een kleine band speel uit Vancouver'

Bijna drie jaar na hun debuutalbum Being So Normal zijn de Canadese heren van Peach Pit terug met een nieuwe plaat. Op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peach Pit - "Black Licorice"

‘Teenage angst and summer bummer vibes’: Peach Pit in een notendop. Met die woorden stellen ze zichzelf voor op hun Facebookpagina, beter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.