Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Murder in Mississippi – “Wrong Side of the Road”

© Daphne Matthys

A Murder in Mississippi, een hele mond vol. Het Gentse zestal maakt country zoals het boekje het voorschrijft. De band bracht in 2018 al een album uit en ze namen reeds deel aan Humo’s Rock Rally. Nu is de formatie terug met “Wrong Side of the Road” en met die single kondigen ze dan ook meteen de komst van hun nieuwe album aan. Hurricana zou een nieuwe wind door de muziek van de bandleden moeten blazen.

“Wrong Side of the Road” is een schoolvoorbeeld van americanarootsmuziek. De stem van leadzanger Leander Vandereecken zorgt voor de verwarming van onze countryhartjes en wordt enkel maar beter gemaakt door de keuze van instrumenten. Het duurt nog geen halve minuut voor je met je voet op de grond begint te stampen. De grootste troef van de band, verhalen vertellen, is in dit nummer echter ver zoek, want de teksten zijn deze keer te repetitief. Zo horen we dat wel vaker bij country- en folknummers, maar een beetje creativiteit had hierbij zeker geen kwaad gekund. Het nummer vertelt namelijk niets. Een weinig zeggende oorwurm dus, wat niet wil zeggen dat het nummer slecht is, want de muziek is zoals eerder vermeld wel van een hoger niveau.

Goed bezig dus, maar er is zeker en vast nog ruimte voor verbetering. Laat ons hopen dat A Murder in Mississippi het onderste uit de kan heeft gehaald op haar nieuwe album, dat 12 november 2021 zal verschijnen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Honey Harper – “Broken Token”

De Amerikaanse singer-songwriter William Fussell beperkt zich niet tot één muzikaal genre. De veelzijdige muzikant speelde vanaf 2009 bij de synthpopgroep Mood…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MDCIII - “Hasslebanks”

Het is alweer van 2018 geleden dat we nog eens iets van MDCIII gehoord hebben. Het trio van saxofonist Mattias De Craene…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Not Just A Girl"

Sommige artiesten hoeven niet meer te bewijzen waartoe ze in staat zijn omdat ze al zoveel bereikt hebben. De Canadese singer-songwriter Shania…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.