Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Murder in Mississippi – “Wrong Side of the Road”

© Daphne Matthys

A Murder in Mississippi, een hele mond vol. Het Gentse zestal maakt country zoals het boekje het voorschrijft. De band bracht in 2018 al een album uit en ze namen reeds deel aan Humo’s Rock Rally. Nu is de formatie terug met “Wrong Side of the Road” en met die single kondigen ze dan ook meteen de komst van hun nieuwe album aan. Hurricana zou een nieuwe wind door de muziek van de bandleden moeten blazen.

“Wrong Side of the Road” is een schoolvoorbeeld van americanarootsmuziek. De stem van leadzanger Leander Vandereecken zorgt voor de verwarming van onze countryhartjes en wordt enkel maar beter gemaakt door de keuze van instrumenten. Het duurt nog geen halve minuut voor je met je voet op de grond begint te stampen. De grootste troef van de band, verhalen vertellen, is in dit nummer echter ver zoek, want de teksten zijn deze keer te repetitief. Zo horen we dat wel vaker bij country- en folknummers, maar een beetje creativiteit had hierbij zeker geen kwaad gekund. Het nummer vertelt namelijk niets. Een weinig zeggende oorwurm dus, wat niet wil zeggen dat het nummer slecht is, want de muziek is zoals eerder vermeld wel van een hoger niveau.

Goed bezig dus, maar er is zeker en vast nog ruimte voor verbetering. Laat ons hopen dat A Murder in Mississippi het onderste uit de kan heeft gehaald op haar nieuwe album, dat 12 november 2021 zal verschijnen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.