Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Murder in Mississippi – “Wrong Side of the Road”

© Daphne Matthys

A Murder in Mississippi, een hele mond vol. Het Gentse zestal maakt country zoals het boekje het voorschrijft. De band bracht in 2018 al een album uit en ze namen reeds deel aan Humo’s Rock Rally. Nu is de formatie terug met “Wrong Side of the Road” en met die single kondigen ze dan ook meteen de komst van hun nieuwe album aan. Hurricana zou een nieuwe wind door de muziek van de bandleden moeten blazen.

“Wrong Side of the Road” is een schoolvoorbeeld van americanarootsmuziek. De stem van leadzanger Leander Vandereecken zorgt voor de verwarming van onze countryhartjes en wordt enkel maar beter gemaakt door de keuze van instrumenten. Het duurt nog geen halve minuut voor je met je voet op de grond begint te stampen. De grootste troef van de band, verhalen vertellen, is in dit nummer echter ver zoek, want de teksten zijn deze keer te repetitief. Zo horen we dat wel vaker bij country- en folknummers, maar een beetje creativiteit had hierbij zeker geen kwaad gekund. Het nummer vertelt namelijk niets. Een weinig zeggende oorwurm dus, wat niet wil zeggen dat het nummer slecht is, want de muziek is zoals eerder vermeld wel van een hoger niveau.

Goed bezig dus, maar er is zeker en vast nog ruimte voor verbetering. Laat ons hopen dat A Murder in Mississippi het onderste uit de kan heeft gehaald op haar nieuwe album, dat 12 november 2021 zal verschijnen.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

41 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meskerem Mees - "The Writer"

Slechts 22 jaar is Meskerem Mees en ze behoort nu al tot grote talenten van ons land. Na haar overwinningen in muziekconcours…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Camille Camille - Could You Lend Me Your Eyes (★★★★): Melancholische folk uit het hart

Dat De Nieuwe Lichting een springplank voor je muzikale carrière is, is ondertussen algemeen geweten. Camille Willemart wist tijdens haar deelname in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.