Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Porchlight – “Country Manor”

De Zuid-Engelse badstad Brighton bracht in het verleden al heel wat muzikaal talent voort. Bandleden van onder andere The Kooks en Royal Blood groeiden er op. In de zomer van 2021 stak een nieuwe punkband het hoofd boven water in Brighton. Een ensemble van vijf Engelse jongemannen dropte op 9 juli zijn debuutsingle “Drywall”, en staat sindsdien bekend als Porchlight. De single werd meer dan positief ontvangen bij het publiek. Zo kregen de postpunkers lovende kritieken van het Britse muziekmagazine So Young en versierden ze een platencontract bij Only Mellor Records.

Een dikke drie maanden na de debuutsingle verschijnt nu een tweede release: “Country Manor”. In tegenstelling tot “Drywall” laat de band de psychedelische geluidjes achterwege, en kiest ze voor een rauwere sound. De intro bevat een strakke riff met een hoog Queens of the Stone Age-gehalte. Vanaf de eerste strofe wordt het gitaargeluid even ingeruild voor een vette baslijn, die perfect aansluit op het rauwe, unieke stemgeluid. In het refrein, dat doorheen het nummer drie keer wordt herhaald, zijn de gitaren terug alomtegenwoordig en wordt het gaspedaal volledig ingedrukt. “Country Manor” heeft een ietwat agressieve sfeer, die in combinatie met de uptempo riffs ongetwijfeld moshpits zal uitlokken tijdens de liveoptredens.

Porchlight weet ons met hun nieuwe single alweer te plezieren. Toch mogen we niet vergeten dat de punkband nog in haar kinderschoenen staat. Voor een eigen tournee is het dan ook nog te vroeg. Op 29 september vallen de punkers wel te bezichtigen in Sebright Arms in Londen, waar de ze het voorprogramma van Leggs verzorgen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.