Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder – “22 Break”

© Josh Shinner

De afgelopen twee jaar waren voor heel wat bands een lastige periode en niet in het minst voor Anthony en Josephine van Oh Wonder. Het duo bracht in februari 2020 No One Else Can Wear Your Crown, trok op tour en na vijf shows stopte het hele verhaaltje al. Je kan als artiest dan twee dingen doen: of je stelt de hele boel uit en wacht op het licht aan het einde van de tunnel, of je begint gewoon al met een nieuw project. De Britten kozen voor die laatste optie en begonnen opnieuw met schrijven. Dat resulteerde in eerste instantie in een lockdown-ep, maar nu zou er al heel snel een nieuwe plaat in het verschiet liggen. Onder de werktitel OW4 werd er al een tijdje gehint naar nieuwe muziek, maar nu wordt met “22 Break” het nieuwe hoofdstuk van de band eindelijk ingeluid.

De nieuwste creatie van Oh Wonder klinkt in elk geval al beter dan alles wat we op die vorige plaat op ons bord kregen. Het lijkt er dan ook op dat de Britten terug richting de roots neigen en meer gebruik maken van hun herkenbare synthgeluid dat ons ooit zo verliefd deed worden op de band. Toch horen we hier en daar ook wat recentere invloeden, waardoor de twee met een muzikaal relevant nummer naar buiten komen. De leuke wisselwerking tussen de stemmen van Anthony en Josephine tilt het nummer naar een hoger niveau, terwijl de vele elektronische extraatjes ervoor zorgen dat “22 Break” al snel blijft plakken. Het zonnetje straalt met andere woorden al wat harder en dankzij de leuke mix van blazers en elektronica op de achtergrond tovert Oh Wonder met dit nummer opnieuw een glimlach op je gezicht.

Toch is de oorsprong van het nummer niets om vrolijk van te worden, want het koppel schreef de track rond het feit dat het vorig jaar bijna een punt zette achter hun relatie. Zonder zich te moeten verstoppen achter ‘Oh Wonder’ zaten Anthony en Josephine het afgelopen anderhalf jaar samen in lockdown, waardoor er enkele stribbelingen in hun relatie kwamen. Ze besloten hun gevoelens voor elkaar in een album te gieten en dat bleek hun redding te zijn. Door 22 Break vonden ze de liefde voor elkaar terug en stapten ze onlangs zelfs in het huwelijksbootje.

22 Break verschijnt op vrijdag 8 oktober. Het album telt elf nummers en gaat gepaard met een kortfilm.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Bad Sounds - Escaping from a Violent Time, Vol. 3 (★★★): Vrijblijvend optimisme

Het Britse Bad Sounds doet het al enkele jaren bijzonder goed in het altpop genre, en dan vooral op het eigense Engelse…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oh Wonder - 22 Make (★★): Een vat vol clichés

Een tijdje terug stond de wereld van vele fans even stil toen Oh Wonder een potentiële relatiebreuk aankondigde. Waarschijnlijk zou dit ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder - "Can We Always Be Friends?"

Fans van Oh Wonder hadden de afgelopen maanden niet te klagen. De band rond Josephine en Anthony Vander West bracht vorig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.