Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

© Anastasia Pozhidaeva

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar derde album Liminal Soul uitbrengen op het Amerikaanse label 2MR. Met “Your Turn’ lanceert ze de derde single van het aankomende album. Kedr werkt hierop samen met Flaty: een producer uit Sint-Petersburg. Na het indiepop gerichte, breekbare “Boy” en het meer gebruikelijke technonummer “Stars Light up” krijgen we nu terug iets heel anders.

“Your Turn” start met zweverige synths die al snel worden aangevuld met haar engelenstem en een strakke drumbreak. Vanaf hier vertrekken we op een etherische reis doorheen donkere teksten. Er verandert weinig in de compositie en zowel de melodie als de drums blijven hetzelfde. Muzikaal gezien blijven we op onze honger zitten: hier is weinig spannends aan. Toch weet het nummer te intrigeren. Kedr Livanskiy haar stem is vaak het geheime ingrediënt in haar werk en dat is hier niet anders. Het lied komt met een fragmentarische videoclip waar we Kedrs odyssee kunnen volgen in drie minuten. Ook staan hier de lyrics in het Engels, wat niet onhandig is bij de Russische gezangen.

Haar nieuwe single is dus geen verrassing. De inhoud van de tekst ging boven het muzikale. Toch is het uitkijken naar 2 oktober, want er wachten altijd verborgen parels in haar albums. Voorlopig heeft ze nog geen liveshows in België gepland, maar 16 september kan je haar aan het werk zien op het online IKEA festival.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

박혜진 Park Hye Jin - Before I Die (★★★): Enkele parels in een grijze mantra-massa

Nee, niet alles dat uit Zuid-Korea komt, is K-pop of deuntjes in de trant van het godsgruwelijke “Gangnam Style” van PSY. Het…
LiveRecensies

Voodoo Village 2021: Occult bevrijdingsfeest

Met een jaar vertraging daalden tienduizend danceliefhebbers af naar het ‘s Gravenkasteel in Humbeek. Ze verzamelden er voor Voodoo Village: al zes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.