Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

© Anastasia Pozhidaeva

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar derde album Liminal Soul uitbrengen op het Amerikaanse label 2MR. Met “Your Turn’ lanceert ze de derde single van het aankomende album. Kedr werkt hierop samen met Flaty: een producer uit Sint-Petersburg. Na het indiepop gerichte, breekbare “Boy” en het meer gebruikelijke technonummer “Stars Light up” krijgen we nu terug iets heel anders.

“Your Turn” start met zweverige synths die al snel worden aangevuld met haar engelenstem en een strakke drumbreak. Vanaf hier vertrekken we op een etherische reis doorheen donkere teksten. Er verandert weinig in de compositie en zowel de melodie als de drums blijven hetzelfde. Muzikaal gezien blijven we op onze honger zitten: hier is weinig spannends aan. Toch weet het nummer te intrigeren. Kedr Livanskiy haar stem is vaak het geheime ingrediënt in haar werk en dat is hier niet anders. Het lied komt met een fragmentarische videoclip waar we Kedrs odyssee kunnen volgen in drie minuten. Ook staan hier de lyrics in het Engels, wat niet onhandig is bij de Russische gezangen.

Haar nieuwe single is dus geen verrassing. De inhoud van de tekst ging boven het muzikale. Toch is het uitkijken naar 2 oktober, want er wachten altijd verborgen parels in haar albums. Voorlopig heeft ze nog geen liveshows in België gepland, maar 16 september kan je haar aan het werk zien op het online IKEA festival.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens - "Breathe"

In de Belgische en bij uitbreiding internationale technowereld vormt Amelie Lens een puzzelstukje waar je al lang niet meer omheen kan. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claptone - "Come With Me"

Een vogelachtige gedaante die tevoorschijn komt uit een donker, betoverd bos. Tot daar de verschijning van Claptone, want zijn muziek is verre…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.