AlbumsRecensies

Peach Baby – Sensations (★★★): Zeg ‘hej’ tegen dit Zweedse trio

Peach Baby is een Zweeds meidentrio, bestaande uit Judith Stocks, Elenoor Rovers en Moa McAllister. De band die vooral richting alternatieve dreampop neigt, vond eerder dit jaar onderdak bij Lazy Octopus Records, waar nu een nieuwe ep van de band rolde: Sensations. Tot enkele jaren geleden heetten ze nog SaidArtch, maar die naam vonden ze zelf te moeilijk om online terug te vinden: ‘De nieuwe naam kan je alvast onthouden, ze staat als concept sterker in de schoenen en staat ook voor alles wat we doen’, zo stelt Elenoor.

Eerlijk: de naam past wel bij de sound, al is dit pas het begin van mogelijke bekendheid. Momenteel zitten ze nog wat in de underground, zelfs in Zweden blijft het aantal online hits beperkt. Met een kleine zeshonderd maandelijkse Spotify-luisteraars scheren ze nog geen hoge toppen, al geloven we wel dat ze tegenwoordig op een juist pad wandelen. Een bezetting die bestaat uit drie jonge meiden, dat zorgt ervoor dat je meteen een link legt met HAIM, maar ook muzikaal wordt de vergelijking al gemaakt. Alle drie nemen ze de zang op zich en de nummers klinken veelal ontspannend tot dromerig. Dat elan zetten ze voort op deze nieuwe ep.

Waar de eerste twee songs van de plaat nog niet kunnen bekoren, doet de rest dat wel. “Fume” vormt de kern van de plaat: er huist een zekere duisternis in het nummer, waarmee de band je al snel geheel rond de vinger windt. Drums worden in het laatste deel beste maatjes met de gitaarsound die de hele song perfect kan ondersteunen. Ook afsluiter “Velvet” – dat in mei de eerste single van dit werk was – bewijst dat de dames (en bij uitbreiding hun feel voor muziek) bij elkaar horen. Wat ons betreft vormen de laatste nummers een perfect drieluik.

Is Peach Baby dé nieuwe ontdekking? Nog lang niet, helaas. Maar zijn ze de moeite waard om in de gaten te houden? Dat wel. In vergelijking met het eerdere, in eigen beheer uitgebrachte werk, klinkt deze ep minder monotoon. Het heeft niet zozeer het liftmuziek-gevoel als voorheen en toont aan dat de artiesten ofwel geëvolueerd zijn in hun spel, ofwel dat Lazy Octopus Records hen goed helpt tijdens het maken van bepaalde keuzes. (Of allebei, dat kan ook).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hatchie - "Quicksand"

De carrièrestart van de Australische Harriette Pilbeam, kortweg Hatchie, was er eentje aan turbosnelheid. De 25-jarige zangeres dropte in 2018 een eerste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maddie Moon – “my boy”

Maddie Moon, geboren in Venezuela en nu woonachtig in Spanje, is een opkomende singer-songwriter die vooral inspiratie haalt uit het universum en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tempers - "Unfamiliar"

Elk zichzelf respecterende synthpop-artiest noemt Kraftwerk als inspiratiebron en sleurt er onderweg ook nog Joy Division bij. Het zegt veel over de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.