Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Charles Moothart – “Soft Crime”

We beginnen dit artikel met een opsomming van enkele bands waarin Charles Moothart al zijn ei in kwijt kon: Fuzz, CFM, Ty Segall Freedom Band, GØGGS en nog wel enkele minder bekende groepjes. Zo zie je, Moothart is geen onbekende in de scene en samen met zijn kompaan Ty Segall heeft hij al heel wat riffs op ons afgevuurd. Nu doet hij het voor het eerst solo en onder zijn eigen naam. “Soft Crime” is de eerste single van zijn gelijknamige ep die op 15 oktober verschijnt en zoals het moet zit er ook hier heel wat fuzz op de pedalen.

Al van bij het begin gieren de gitaren je rond de oren. De overstuurde sound wordt gevolgd door heel wat vettige riffs die door Moothart volledig doorheen worden geschud. Dat de man altijd wel een ding heeft gehad voor het iets hardere werk, is ook nu weer hoorbaar want nergens neemt hij gas terug. Moothart knalt goed door, maar een echt tempo is er niet. “Soft Crime” moet het vooral hebben van de vuile riffs en overstuurde gitaren die het geheel als lijm samenhouden en meer moeten we ook niet hebben.

3135 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GØGGS - "Needle Trade Off"

Het was al bekend dat Ty Segall, Charles Moothart en Ex Cult’s Chris Shaw de band GØGGS oprichtten. Na eerder “She Got Harder”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GØGGS - "Glendale Junkyard"

Eind september vorig jaar maakten we bekend dat onze goeie vriend Ty Segall een nieuw project op poten zet met Ex-Cult’s Chris Shaw en Charles Moothart (die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.