Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofi Tukker & John Summit – “Sun Came Up”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de vakantie voorbij is en scholen weer zijn begonnen, hunkeren we allemaal naar de vakantie, ook al was die anders dan voorgaande jaren. Mocht je op zoek zijn naar vakantievibes en exotische plaatjes, dan kan je prima bij Sofi Tukker terecht, het Amerikaanse muzikale duo bestaande uit Sophie Hawley-Weld en Tucker Halpern. Ze zijn nog niet zo heel lang bezig, maar werden al wel genomineerd voor een Grammy voor hun album Treehouse uit 2018; met een halfuur aan dancepop en house.

Na een hele stroom aan singles hebben ze wederom een nieuwe uitgebracht: “Sun Came Up”. Sofi Tukker moet het meestal hebben van de energie, maar hier duurt het even voordat deze wordt opgewekt. De tekst is niet veel soeps en de zang zelf laat ook te wensen over: behoorlijk monotoon en erg verveeld. Gelukkig weet het duo zich te herstellen met de drop, die in de drie minuten net twee keer te horen is. Nu is de bassline ook niet revolutionair, maar het geeft deze song wel de broodnodige pit om iemand nog te laten dansen. Vergeleken met eerdere singles is dit toch wel een behoorlijke stap terug; het mist de diversiteit van “Purple Hat” en de groove van “House Arrest”.

Daarnaast doet deze nieuwe single ons te veel denken aan de tropical house-fase die we als collectief toch een hele tijd geleden achter ons hebben gelaten. “Sun Came Up” mag het zomergevoel misschien iets verlengen, maar als de clubs straks weer open gaan zullen we dit nummer waarschijnlijk alsnog nauwelijks horen.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEDUZA - "Musica"

Afgelopen zomer lanceerden ze hun zelfgetitelde ep met al hun miljoenenhits, maar ook enkele nieuwe nummers. Het Italiaanse dj- en producergroep MEDUZA…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse - "Can't Play Myself (A Tribute To Amy)"

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als…
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.