AlbumsRecensies

Clank – Visitekaartje (★★★½): Maak plaats voor Clank

Niemand kan ontkennen dat Vlaamse rap de laatste jaren in de lift zit. Tal van rappers scoren hit na hit en zijn over heel Vlaanderen en daarbuiten bekend. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn ongetwijfeld Zwangere Guy en Tourist LeMC. Maar ook jonge rappers zijn bezig aan hun opmars. Een van die jonge knapen is Clank. Met slechts achttien jaar heeft hij al een contract getekend bij Noncha Records, waaronder hij zijn debuut-ep maakte. We konden al luisteren naar twee nummers van die ep, “Wat als” en “Heterdaad”, en nu is het tijd voor het volledige plaatje: Visitekaartje.

Visitekaartje begint met het nummer “Koelkast”, waar we Wakko zijn kunsten horen op de gitaar en Clank de toon zet voor de rest van de ep: sterke en duidelijke teksten met catchy refreinen. Ook op “Waarom” is dat catchy refrein weer aanwezig. De beat zorgt hier voor een fantastisch plaatje; producer Ari weet wat Clank nodig heeft. Ondanks het feit dat Clank nog maar achttien jaar op de teller heeft, laat hij merken dat hij toch weet wat hij doet en wat hij wil.

Zoals eerder gezegd waren er twee nummers al op voorhand uitgebracht. “Wat Als” was daar de eerste van en tevens het debuut van Clank bij Noncha. Het tweede voorproefje, “Heterdaad”, wordt opnieuw ondersteund door een zwoele gitaar melodie van Wakko. De drums maken het zomers gevoel af, waarop Clank terug lekker zijn ding doet. Hier toont de rapper dat hij ook nummers kan maken over de liefde. Het hoeft niet altijd over geld te gaan. Clank en co gaan wel moeten opletten dat niet elk nummer ondersteund wordt door een gitaarmelodie, wat nogal eentonig kan overkomen op een bepaald moment.

Visitekaartje is een zeer sterk debuut van Clank. Hij weet al goed wat hij kan en de ruimte om te groeien is er zeker. Met zijn team van Noncha weten we zeker dat dat goedkomt!

InstagramFacebook

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.