banner

InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Dries Bongaerts – “Prove Me Right”

Wanneer een geboren aanleg en een onvervalste passie voor muziek samenkomen, zijn er vaak weinig middelen nodig om de juiste boodschap over te brengen. Zo bewijst Dries Bongaerts, een doorgewinterde singer-songwriter van eigen bodem. Trouw aan de blues en gewapend met een warmhartige stemkleur brengt Bongaerts meeslepende narratieven onder dromerig gitaarspel. Debuutalbum For the Light in Thy Heart kende in 2017 zijn onthulling naar de wereld toe. Een plaat waar liefde en hartstocht centraal stonden; en die de zanger heel wat binnen- en buitenlandse podiumkansen opleverde. Vier jaar later en als sinds kort artist in residence bij Muziekcentrum Dranouter mag Dries weldra zijn nieuwste project voorstellen.

Zo verschijnt Soothing Green, Bongaerts’ tweede album, namelijk op 10 september. Ter inspiratie verliet Dries de stad en trok hij naar het platteland. Naar eigen zeggen spelen onderwerpen zoals dingen achterlaten, terugkeren naar de essentie en onthaasten in een nieuwe omgeving voornamelijk de hoofdrol op de nieuwe plaat. Met “Prove Me Right” krijgen we alvast een voorsmaakje van wat ons te wachten staat. Met een intro à la Woodkid wordt steevast de melancholische toon neergezet die het nummer zal blijven regeren. De combinatie van mijmerende zanglijnen en tekstuele diepgang zorgen voor een heerlijk partijtje wegdromen. Neem daarbij het betoverend gitaarspel en deze sentimentele tocht naar de verlaten western is compleet. Wij kijken gierig uit naar welke sterke nummers zoals deze Dries nog voor ons in petto heeft.

Soothing Green verschijnt op vrijdag 10 september. Wie Dries Bongaerts in actie wil zien, kan dit alvast tijdens zijn releaseshows op onderstaande data:

16 september: Cultuurcentrum Palethe, Pelt

17 september: Muziekcentrum Dranouter, Heuvelland

18 september: Corso, Berchem

Dries Bongaerts: Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

41 posts

About author
Part-time pencil basher, weekend rockstar & intergalactic indie boy
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.