Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Charlie & The Lesbians – “Manic Laughter”

© Jack Parker

In België is er heel wat vunzige noise en garagerock te vinden, maar soms loont het de moeite om eens bij onze noorderburen te gaan piepen. In Eindhoven zwaait Charlie & The Lesbians namelijk sinds 2017 de punkplak. Het viertal staat er bekend om hun briesend geluid en stopt het niet onder stoelen of banken dat The Stooges, Butthole Surfers en Black Flag een grote inspiratiebron voor hen zijn. Voor hun aankomend debuutalbum Fade kregen ze Australische steun van Mikey Young, bekend van zijn werk voor Amyl and the Sniffers en The Chats, die het album masterde.

Fade zal op 13 oktober verschijnen en debuutsingle “Manic Laughter” wordt nu uitgebracht als primeur. Volgens zanger Charlie gaat de single over mentale gezondheidsproblemen van dichtbij meemaken. Over een dierbare die een weg probeert te vinden in de jungle in zijn hoofd, daarin valt en opstaat. Met een galmende bas in overdrive start het nummer op ijskoude en slome manier. Het knarsende gitaargeluid doet denken aan de kille hardcore punk uit eind jaren ’70 van bands als Flipper. Na anderhalve minuut zet de band een sterke tempowissel in die het nummer een onverwachte knal geeft. Zoals een roestige Volkswagen Polo uit 2002 waarvan de versnellingsbak nog verrassend vinnig is, trekt het nummer in stevige vaart op. Toch is er ook heel wat catchyness te horen op “Manic Laughter”. Charlie en vrienden hebben overduidelijk wat werk van Pixies staan in de platenkast en dat is nooit een slecht teken.

Fade verschijnt op 15 oktober. De band kan je aan het werk zien op Left of the Dial in Rotterdam, in EKKO op 22 oktober en in Cinetol op 6 november.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.