Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou – “You Can Do It”

© Thomas Neukum

Een motiverende spreker zou Caribou ooit wel kunnen worden, zeker als hij dan zijn nieuwste “You Can Do It” oplegt. Het nummer komt er nadat de groep een jaar geleden Suddenly uitbracht, een plaat die hij nog nooit live kon voorstellen wegens het constante uitstellen van zijn tour door de gekende redenen. Nu zal hij die tour (hopelijk) wel kunnen starten en dus moest er ook nieuwe muziek komen. De song blijkt meteen een soundtrack te zijn voor de hoopvolle intentie van producer Dan Snaith: “You Can Do It”.

Zoals we dat wel weten van Caribou, is er een repetitief stuk in de muziek en dat is dit keer de uitspraak van “You Can Do It”. Van bij het begin knalt hij het snel door de speakers om daarnaast met subtiele elektronica een lichaam te bouwen dat het allemaal ondersteund. Het voelt allemaal weer helemaal als Caribou aan, maar dat met zijn hedendaagse invloeden. De warme opbouw maakt je helemaal gek en al snel begin je mee te dansen op de heerlijke synths die je zowel hypnotiseren als aan het dansen krijgen. “You Can Do It” is zeker niet het beste werk van Caribou, maar wel een leuke extra.

3435 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Caribou @ Ancienne Belgique (AB): Tussen het kleurrijke en het kleurloze

30 april 2020, 24 januari 2021, 31 januari 2022 en uiteindelijk 2 september 2022; het waren vier data die de fans van…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Dag 2): De gouden wissels

Nadat we op de eerste dag van CORE Festival op onze wenken bediend werden, konden we enkel maar reikhalzend uitkijken naar dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.