Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou – “You Can Do It”

© Thomas Neukum

Een motiverende spreker zou Caribou ooit wel kunnen worden, zeker als hij dan zijn nieuwste “You Can Do It” oplegt. Het nummer komt er nadat de groep een jaar geleden Suddenly uitbracht, een plaat die hij nog nooit live kon voorstellen wegens het constante uitstellen van zijn tour door de gekende redenen. Nu zal hij die tour (hopelijk) wel kunnen starten en dus moest er ook nieuwe muziek komen. De song blijkt meteen een soundtrack te zijn voor de hoopvolle intentie van producer Dan Snaith: “You Can Do It”.

Zoals we dat wel weten van Caribou, is er een repetitief stuk in de muziek en dat is dit keer de uitspraak van “You Can Do It”. Van bij het begin knalt hij het snel door de speakers om daarnaast met subtiele elektronica een lichaam te bouwen dat het allemaal ondersteund. Het voelt allemaal weer helemaal als Caribou aan, maar dat met zijn hedendaagse invloeden. De warme opbouw maakt je helemaal gek en al snel begin je mee te dansen op de heerlijke synths die je zowel hypnotiseren als aan het dansen krijgen. “You Can Do It” is zeker niet het beste werk van Caribou, maar wel een leuke extra.

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Caribou - Suddenly (★★★★): Aangrijpende gelaagdheid

Al bijna twintig jaar staat Caribou garant voor de betere elektronische neopsychedelica. Canadees Dan Snaith begon muziek te schrijven terwijl hij doctoreerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caribou - "Never Come Back"

Op 28 februari is het eindelijk zover en kan er weer een nieuw album van Caribou het levenslicht zien. De groep rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.