Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hot Mustard – “Window Seat”

Na hun geslaagde eerste single “Jerkwater Strut” katapulteert Hot Mustard je met hun tweede single “Window Seat” als het ware terug naar de jaren 60 & 70. Het nummer zit boordevol funk- en soulinvloeden uit die tijd, maar blijft toch verrassen met moderne insteken en persoonlijke toevoegingen. Het dynamische duo uit Zuid-Carolina slaagt in haar opzet en bereidt dé perfecte maaltijd voor de gemiddelde muziekfijnproever op zoek naar een snelle hap. Alles smaakt lekkerder met wat ‘Hot Mustard’ langs de zijkant, zo blijkt.

Van een rustig en opbouwend begin is er bij “Window Seat” geen sprake. Deze retrosong in een nieuw jasje komt meteen op gang en voert je mee naar een zwoele zomerse droomwereld vol idyllische plekjes. Naarmate het lied vordert, neemt het tempo wat af, wat je een geschikt moment geeft om even terug met je voeten op de grond te komen na al dat zweven. Veel ademruimte is de luisteraar echter niet gegund, want “Window Seat” start meteen weer op en kent tot het einde toe een catchy beat die het geheel van gitaar, synthesizer, basgitaar, trompet en trombone netjes in evenwicht houdt.

Het is zo’n lied dat zonder woorden meer zegt dan vele andere liedjes dat met woorden doen. Bovendien is de prachtig geanimeerde muziekvideo van Jack Powell, ook wel Opus Thimble, de perfecte visuele ondersteuning voor de ietwat vreemde, maar desalniettemin interessante ontdekkingsreis waarop Hot Mustard je meeneemt.

“Window Seat” kan omschreven worden als een klassieke cocktail waar men met de losse pols wat extra limoensap en sterke drank aan toevoegde. Écht vernieuwend is het niet, maar verfrissend zeker wel. En bovenal zal je ervan gaan bewegen en doet het je verlangen naar meer. Het is met andere woorden reikhalzend uitkijken naar het debuutalbum Mother Sauce dat er op 3 september aankomt!

Website / Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joy Crookes - Skin (★★★★½): Heerlijk tijdloos

In een mum van tijd verkocht het concert van Joy Crookes in de Ancienne Belgique uit, en dat terwijl het Londense zangtalent…
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bbno$ – “yoga” (feat. Rebecca Black)

Het succesverhaal van bbno$ is te wijten aan een perfecte timing. In 2019 bracht hij het enorm catchy “Lalala” uit, wat door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.