Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hot Mustard – “Window Seat”

Na hun geslaagde eerste single “Jerkwater Strut” katapulteert Hot Mustard je met hun tweede single “Window Seat” als het ware terug naar de jaren 60 & 70. Het nummer zit boordevol funk- en soulinvloeden uit die tijd, maar blijft toch verrassen met moderne insteken en persoonlijke toevoegingen. Het dynamische duo uit Zuid-Carolina slaagt in haar opzet en bereidt dé perfecte maaltijd voor de gemiddelde muziekfijnproever op zoek naar een snelle hap. Alles smaakt lekkerder met wat ‘Hot Mustard’ langs de zijkant, zo blijkt.

Van een rustig en opbouwend begin is er bij “Window Seat” geen sprake. Deze retrosong in een nieuw jasje komt meteen op gang en voert je mee naar een zwoele zomerse droomwereld vol idyllische plekjes. Naarmate het lied vordert, neemt het tempo wat af, wat je een geschikt moment geeft om even terug met je voeten op de grond te komen na al dat zweven. Veel ademruimte is de luisteraar echter niet gegund, want “Window Seat” start meteen weer op en kent tot het einde toe een catchy beat die het geheel van gitaar, synthesizer, basgitaar, trompet en trombone netjes in evenwicht houdt.

Het is zo’n lied dat zonder woorden meer zegt dan vele andere liedjes dat met woorden doen. Bovendien is de prachtig geanimeerde muziekvideo van Jack Powell, ook wel Opus Thimble, de perfecte visuele ondersteuning voor de ietwat vreemde, maar desalniettemin interessante ontdekkingsreis waarop Hot Mustard je meeneemt.

“Window Seat” kan omschreven worden als een klassieke cocktail waar men met de losse pols wat extra limoensap en sterke drank aan toevoegde. Écht vernieuwend is het niet, maar verfrissend zeker wel. En bovenal zal je ervan gaan bewegen en doet het je verlangen naar meer. Het is met andere woorden reikhalzend uitkijken naar het debuutalbum Mother Sauce dat er op 3 september aankomt!

Website / Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jordan Rakei - The Loop (★★★★): Grandioos nieuw begin

Enkele dagen voor zijn tweeëndertigste verjaardag presenteert Jordan Rakei zijn vijfde album The Loop aan de wereld. Geïnspireerd door de geboorte van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.