Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hot Mustard – “Window Seat”

Na hun geslaagde eerste single “Jerkwater Strut” katapulteert Hot Mustard je met hun tweede single “Window Seat” als het ware terug naar de jaren 60 & 70. Het nummer zit boordevol funk- en soulinvloeden uit die tijd, maar blijft toch verrassen met moderne insteken en persoonlijke toevoegingen. Het dynamische duo uit Zuid-Carolina slaagt in haar opzet en bereidt dé perfecte maaltijd voor de gemiddelde muziekfijnproever op zoek naar een snelle hap. Alles smaakt lekkerder met wat ‘Hot Mustard’ langs de zijkant, zo blijkt.

Van een rustig en opbouwend begin is er bij “Window Seat” geen sprake. Deze retrosong in een nieuw jasje komt meteen op gang en voert je mee naar een zwoele zomerse droomwereld vol idyllische plekjes. Naarmate het lied vordert, neemt het tempo wat af, wat je een geschikt moment geeft om even terug met je voeten op de grond te komen na al dat zweven. Veel ademruimte is de luisteraar echter niet gegund, want “Window Seat” start meteen weer op en kent tot het einde toe een catchy beat die het geheel van gitaar, synthesizer, basgitaar, trompet en trombone netjes in evenwicht houdt.

Het is zo’n lied dat zonder woorden meer zegt dan vele andere liedjes dat met woorden doen. Bovendien is de prachtig geanimeerde muziekvideo van Jack Powell, ook wel Opus Thimble, de perfecte visuele ondersteuning voor de ietwat vreemde, maar desalniettemin interessante ontdekkingsreis waarop Hot Mustard je meeneemt.

“Window Seat” kan omschreven worden als een klassieke cocktail waar men met de losse pols wat extra limoensap en sterke drank aan toevoegde. Écht vernieuwend is het niet, maar verfrissend zeker wel. En bovenal zal je ervan gaan bewegen en doet het je verlangen naar meer. Het is met andere woorden reikhalzend uitkijken naar het debuutalbum Mother Sauce dat er op 3 september aankomt!

Website / Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.