Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Broken Baby – “Hand Heat”

Broken Baby bracht dit jaar al twee singles uit met de klinkende titels “Get the Piss Up” en “Madonna’s a Dick”. Daarbij zou je logischerwijs een provocerend punkgeluid verwachten, maar zo kunnen we het duo uit Los Angeles toch niet helemaal omschrijven. Gepolijste ruigheid schetst een beter beeld, waarbij authenticiteit soms geen criterium lijkt te zijn. De band is al enkele jaren bezig en brengt op 24 september zelfs al zijn tweede langspeler uit, die Late Stage Optimism zal heten.

Met dit project wil frontvrouw Amber Bollinger, die jarenlang als actrice werkte in Hollywood, onder meer de seksuele intimidatie en vrouwenhaat die ze te verduren kreeg, verwerken. Boze teksten en vinnige gitaarlijnen zijn dan ook vaste ingrediënten. Op “Hand Heat” verandert het tweetal even van aanpak en schuift het een emokantje naar voren. De stem van Bollinger klinkt een pak snoezeliger dan anders en ook de muziek klinkt extra toegankelijk, met af en toe een ruwer riffje ertussen om hun sound niet volledig te verliezen. Het resultaat is een alternatief liefdesliedje dat ze zelf omschrijven als ‘Romeo and Juliet, but with beat-up vans and jellies on their feet’. “Hand Heat” zal dus voor wat variatie zorgen op hun aankomende langspeler, maar Broken Baby slaagt er met hun nieuwste single toch niet in om boven de middelmaat uit te steken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.