Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Low – “More”

© Nathan Keay

Low is een band die langer meegaat dan de gemiddelde huiskat: ze onstond namelijk al in 1993, in Duluth, Minnesota. Dat ze al zo lang meedraaien, hebben ze te danken aan hun constante meanderen. De Amerikaanse indierockers weten zichzelf al jarenlang te heruitvinden: met elk nieuw album hoor je hen, maar toch weer iets nieuws. Waar ze initieel bijna slowcore speelden – doch ze dat zelf liever niet gezegd horen – speelden ze gestaag steeds snellere nummers, met elektronische en zelfs grungefuzz-elementen die hier en daar durven opduiken. Vandaag brengen ze ons hun nieuwe single “More.”

Het nummer zet in met een sterke riff die doorheen het hele nummer blijft kraken. Je verwacht je aan een heftig nummer dat je omverblaast, en muzikaal is dat ook wel het geval. Jammer genoeg meten de vocalen zich niet aan de sterkte van de diepe basnoten die onder de hele track weergalmen. De lange herhaling van dezelfde deun die steeds meer opbouwt en vervormd wordt, horen we met plezier, maar hetzelfde kunnen we niet zeggen van de zang, die des te langer het nummer aanhoudt, meer en meer stoort. De outro, die als een meezingbaar anthem moet klinken, zetten we dan toch liever vroegtijdig af. Graag minder van “More”.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

86 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single j-hope - "MORE"

We overdrijven niet wanneer we zeggen dat BTS momenteel een van de grootste groepen ter wereld is. De Zuid-Koreaanse band begon als…
InstagramLiveRecensies

Low @ Trix: Dagen als deze en vanouds

Low bracht vorig jaar hun dertiende langspeler uit en die werd goed onthaald. Het voormalige trio, dat nu als duo door het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sonic City Festival 2022 pakt uit met Low, Black Country, New Road en Gilla Band als curators

De organisatie van Sonic City in Kortrijk maakte eerder al bekend dat er dit jaar drie curatoren zouden zijn voor het festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.