Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Christof van der Ven & Jolé – “Lights Out” (feat. Wyldest)

Voor velen is 2020 een jaar om snel te vergeten, maar desondanks kwamen er ook mooie dingen voort uit de bizarre periode die we hopelijk toch grotendeels achter de rug hebben. Zo mondde de ontmoeting tussen Christof van der Ven (die onder meer in de band van Bear’s Den speelt) en Jolé, ofwel Joshua Oliver, uit in een boeiend creatief proces. Samen schreven ze liedjes die het evenwicht zoeken tussen folk, indie en elektronische muziek à la Phoebe Bridgers, Sufjan Stevens en Sharon Van Etten. Die werden gebundeld onder de noemer Great Parade, een ep die volgende maand verschijnt en waarvan we met “Lights Out” al een zeer aangenaam puzzelstukje in handen krijgen.

Zowel Christof van der Ven als Jolé hebben ook solo hun strepen al verdiend als artiesten, maar wanneer die krachten samengevoegd worden, lijkt er iets groters dan de som der delen te ontstaan. Op “Lights Out” horen we hoe het minimalisme van een stem en piano uitgroeit tot een sfeervol nummer dat steeds voller wordt en zich steeds verder doorheen de ruimte verspreid. De song ontstond tijdens de eerste lockdown, een periode die voor beide muzikanten gekenmerkt werd door eenzaamheid en angst. Gelukkig zijn ze niet in de val getrapt om een zoveelste coronalied te schrijven, maar gaat “Lights Out” net over hoe het ochtendgloren zowel fysieke als mentale klachten met zich meebrengt wanneer je een kater hebt. Een niet al te gecompliceerde thematiek die de heren duidelijk aangezet heeft om een stapje verder te gaan in hun songwriting. De stemmen van Christof en Jolé lijken het felle licht wat te dimmen, waardoor het allemaal een stuk draagbaarder wordt. Al zit het heldere van een vrouwenstem, en wel die van Wyldest, daar ongetwijfeld ook voor iets tussen. De ambient-klanken van de Britse komen steeds meer naar voren naarmate het nummer vordert, waardoor we in amper drie en een halve minuut een compleet verhaal lijken te doorlopen. Het resultaat mag er dan ook zijn, want hoeveel hoofdpijn we ook hebben door de overmatige alcoholconsumptie van de voorbije avond, dit nummer mag gerust blijven opstaan.

Great Parade verschijnt op 10 september.

Jolé: Instagram / Facebook
Christof van der Ven: Instagram / Facebook
Wyldest: Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.