Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Foyer Red – “Slander”

© Sam Yi

Dromerige pop is een beetje van alle tijden en dus waagt ook Foyer Red uit New York zich aan het genre. Met als basis Brooklyn heb je natuurlijk heel veel inspiratie om uit te putten, maar de groep haalde die vooral bij groepen als Björk, Omni en Luge. Niet al te toegankelijk dus, maar wel met een portie zelfrelativering en plezier. Debuutsingle “Slander” is gebaseerd op een personage uit World of Warcraft en zo kunnen we ook stellen dat de bandleden misschien een beetje nerds zijn.

Met een leuk, aanstekelijk gitaartje steekt Foyer Red meteen van wal. Hun introductie kan niet boeiender beginnen en de wisselwerking tussen zangeres Elana Riordan en zangers Marco Ocampo en Mitch Myers blijkt een geslaagde combinatie te zijn. Riordan neemt de voorgrond en met haar prachtig stemgeluid pakt ze je meteen in. De gitaartjes klinken speels, net zoals je bij World of Warcraft speels aan het moorden slaat. “Slander” is een ode geworden aan een grote moordenaar binnen het spel, maar voor Foyer Red lijkt het vooral een sterk debuut te zijn.

De single komt op Zigzag Wombat, de eerste ep die op 22 oktober verschijnt.

Twitter / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3409 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.