Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Bitter Branches – “Along Came a Bastard” & “Fraudulent”

Wat gebeurt er als je anno 2021 een groep nineties-punkveteranen samenzet? Eigenlijk niets onverwachts: pure, luide, harde punk. Het is een genre waar veel vernieuwing niet nodig is, en dat bewijst Bitter Branches met zijn nieuwe single “Along Came a Bastard” en b-kantje “Fraudulent”. Een single voorzien van een b-kant? Ja, zó old-school zijn deze Amerikaanse lawaaimakers.

“Along Came a Bastard” begint met een opbouw van drums, wat gitaren en hier en daar al wat geroep van zanger Tim Singer. Ondanks zijn achternaam doet Singer niet echt aan zingen, maar dat verbaast natuurlijk niemand. Punk blijft punk. Na een dik minuutje explodeert het lied met luidkeels gekrijs en oorverscheurende gitaren. De rest van de a-kant wisselt tussen opbouw en explosie. B-kant “Fraudulent” laat de opbouw achterwege; hier is het alleen maar explosie. ‘Whose mood am I killing?’ Alvast niet de onze. Bitter Branches is al zeker niet frauduleus. De oude punkers brengen punk zoals punk hoort te zijn.

Al jaren beweert men dat punk dood, maar de scene van de laatste jaren bewijst het tegendeel. Of de mannen van Bitter Branches bij die scene horen, betwijfelen we. Ze brengen wel een mooie terugblik naar de jaren 90. Geen vergane glorie, wel nostalgie.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations - "Watching You Go"

Al een drie jaar horen we de postpunk van Disorientations weergalmen in de donkere straten van Antwerpen. De band ontstond als therapeutische…
AlbumsFeatured albumsRecensies

HAEMERS - Onderwereld (★★★★): De Haemer op zijn kop

Het laatste kerstalbum (niet oprecht) van onze Haemer-fanaten is er eentje die best in onze oren mag drammen tijdens een zalige boottocht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nicfit - "Fuse"

Nicfit is een vierkoppige postpunkband uit het land van de rijzende zon. Het zijn jonge Japanners die al tien jaar werken aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.