FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AMOK maakt volledig programma bekend met ESINAM, Makaya McCraven, Grand Picture Palace en meer

© CPU – Jan Van Hecke

Het Brugse stadsfestival AMOK is inmiddels aan zijn derde editie toe. Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 oktober kan je er zo’n 40 boeiende artiesten en bands zien, verspreid over tal van unieke locaties in de binnenstad. Eerder werden er al een aantal namen bevestigd, maar vandaag maakte KAAP de volledige affiche bekend. Op de line-up staan alvast heel wat avontuurlijke namen en evenementen binnen de muziek, maar ook in woord en performance.

Zoals gebruikelijk begint het tiendaagse festival met een AMOKATHON. Op die avond kan je gratis maar liefst elf talentvolle artiesten ontdekken op vijf verschillende locaties. Zo kan je in Snuffel drie bands zien die een hedendaagse blik op jazz hebben (Maris, NΔBOU en Ndugu), net als in Cinema Lumière waar Antoine Pierre en het nieuwe project aki te zien zijn. Liefhebbers van hedendaags klassiek gaan best naar de Ryelandtzaal, want daar speelt de pianist Dorian Dumont zijn covers van Aphex Twin en treedt ook Giovanni Di Domenico op. Met Uma Chine en Condor Gruppe komen ook de fans van eigenzinnige pop en rock aan hun trekken. Tenslotte kijken we ook uit naar de avond in Paula Mostaert waar Shoko Igarashi twee keer zal optreden: een keer met haar eigen project, waarmee ze genres en invloeden combineert tot een kleurrijk resultaat en een keer met Maniac Maison, een leuke nieuwe band die ze vormt met Casimir Liberski en Lucien Fraipont.

Op de negen andere dagen valt er nog veel meer te ontdekken. De opvallendste combinatie is Alfa Mist en Yazz Ahmed in het Cactus Muziekcentrum. Deze twee behoren tot de meest interessante namen die de bruisende Londense jazzscene momenteel te bieden heeft en zij worden bijgestaan door de uitstekende psychedelische cumbiaband Los Bitchos en het ongetwijfeld spannend project van Nathan Daems (Black Flower) en Falk Schrauwen (Echoes of Zoo): Trance Plantations.

Verder komt de Brusselse ESINAM haar debuutalbum Shapes in Twilights of Infinity voorstellen en nodigt ze enkele gasten uit die niet van de minste zijn: Londenaar Makaya McCraven (die in de belangstelling stond met zijn Universal Beings-albums en zijn coverplaat van Gil Scott-Heron) en de eclectische Le Motel, een groot opkomend talent in ons land én daarbuiten.

Ook de avond van woensdag 6 oktober is er eentje om naar uit te kijken met twee bijzonder krachtige formaties: Porous Structures, een groep die subtiliteit en spanning samenbrengt en Grand Picture Palace: de formatie rond Anneleen Boehme waar ze een jazzquintet en een strijkkwartet laat samenkomen. Als we op de plaat mogen afgaan, zal dat voor intrigerende combinaties zorgen.

Op AMOK is er ook altijd ruimte voor globale invloeden. Die zullen we terughoren in het optreden van Waed Bouhassoun en het Kaja Draksler Octet in het Concertgebouw Brugge, maar ook bij het opkomende Derya Yıldırım & Grup Şimşek die dromerige muziek met Anatolische invloeden maakt. Een geluid dat de laatste jaren ook heel erg in trek is bij ons en uitstekend wordt uitgevoerd door deze groep. Zij spelen op dezelfde avond als Benjamin Abel Meirhaeghe & The Unrequired Love in de Biekorf.

Voor de avontuurlijke muziekliefhebber is er keuze genoeg op AMOK, maar laat het ook een kans zijn om van andere zaken te proeven. Er zijn namelijk ook heel wat andere voorstellingen tijdens deze tiendaagse. Er is ook dans door Bérengère Bodin, performances van Fabelachtige Stad en Zonzo Compagnie met Tsubasa Hori, een zangfeest van Allez, Chantez en de multimediale wandeling Phonorama.

AMOK vindt plaats in Brugge van 1 t.e.m. 10 oktober. Tickets en alle informatie kan je op de site van KAAP vinden.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Alfa Mist, Yazz Ahmed, Los Bitchos, Trance Plantations & Susobrino @ AMOK: Jazz van wereldniveau in Brugge

Gisteren zaten we al aan dag negen van tien dagen AMOK. Het ontdekkingsfestival zit bijna aan het einde van een heel mooie…
LiveRecensies

ESINAM invites... Makaya McCraven, STACE, Le Motel en meer @ AMOK: Een avond vol dans

AMOK is alweer aan zijn laatste weekend toe. De afgelopen tien dagen stond Brugge in het teken van het ontdekkingsfestival waar een…
LiveRecensies

aki, Dorian Dumont, N∆BOU & Shoko Igarashi @ AMOK: Op muzikale ontdekkingstocht in Brugge

De zomer zit er definitief op en de druilerige herfst is opnieuw in de Brugse straten geslopen. Geen slecht nieuws, want sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.