banner

AlbumsRecensies

Brennt – Christine (★★★½): Brennt beukt zonder genade

‘De release van deze ep is mijn manier om Christine Sleurs vaarwel te wensen. Voor de korte periode dat ik haar gekend heb, wist ze me een enorme hoeveelheid aan onschatbare waarde en warmte te schenken.’ Met deze woorden kondigt Brent Vanneste, creatieve duizendpoot en frontman van onder meer STAKE, Raveyards en Psyagasus, zijn nieuwe ep aan op Walking Records. Een stevige muzikale ode aan een goeie vriendin. Na zijn allereerste album Purple Venom in 2020 en zijn debuut-ep Templation Islands, is hij terug met een klepper van formaat dat verscheen op zijn verjaardag.

Onder zijn techno-alias Brennt, brengt hij voor het eerst een ep uit die wat lijkt te zweven tussen rave en new-beat. Het opzwepende resultaat is een collectie van vier energieke doch hypnotische ‘four to four’-nummers waarin ook de post-apocalyptische sound van STAKE te herkennen valt. “Coeur noir”, “Christine”, “Boy Balloon” en “Insider” nemen je met hoge BPM’s meteen op sleeptouw vanaf de eerste seconden.

“Coeur noir” toont geen genade en laat je door middel van brutale kick drums en loopy synths dansen als nooit tevoren. “Boy Balloon” en “Insider” hebben een wat lager BPM-gehalte en neigen naar bigroom techno op zijn best, maar dan in een iets brutaler jasje. “Christine” vervolledigt het lijstje en doet de gekende creatieve combinatie tussen robuustheid en tederheid van Vanneste alle eer aan. Ook zonder voorliefde voor techno kan deze ep menig muziekliefhebber bekoren.

Daarnaast bewijst Brennt met “Christine” nog maar eens dat hij uit de voeten kan met een immens grote verscheidenheid aan genres. Het zoeken naar nieuwe muzikale uitdagingen lijkt voor hem wel een verslaving. Ook deze keer weet hij menig muziek- en technofanaat te verbazen met ruwe, energieke en donkere sounds vol emotie. Zet je alvast schrap, want deze ep zou je wel eens letterlijk omver kunnen blazen!

Facebook / Instagram / SoundCloud

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Molchat Doma @ Botanique (Orangerie): Cyrillische danskoningen

Wit-Rusland, een land waar je absoluut niets van hoort tot er iets ergs gebeurt. Of je moet new wave-/postpunkfanaticus zijn, dan zal…
AlbumsRecensies

ECHT! - INWANE (★★★★) : Grimmig grensverleggend

Na een verwachtingsvolle EP Douf brengt de Brusselse groep ECHT! nu debuutalbum INWANE uit. Ze combineren jazz, funk, electro en hiphop met als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.