Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nolan Potter – “Stubborn Bubble”

Nolan Potter heeft in de verste verten niets te maken met Harry, want de man komt uit Austin en maakt heerlijke garagerock. Met zijn Nightmare Band bracht hij in 2019 reeds een debuutplaat uit op Castle Face Records en daar breidt hij nu zonder die band een vervolg aan. Dat het ‘zonder band’-gedeelte niet betekent dat de sound mechanischer wordt, bleek al op eerste single “Gregorian Chance”. Met “Stubborn Bubble” brengt de man ons meer dan acht minuten lang het beste van wat psych op een label als Castle Face kan bieden.

Al van bij het begin vliegen de riffs ons om de oren en dankzij dit verschroeiend begin, ben je meteen mee met het verhaal van Potter. De distortion op de vocals past perfect bij de sound die de man hier weet neer te zetten. Het doet bij momenten wat denken aan Thee Oh Sees, geen wonder dat hij ook op tour mag met de groep. Na een goeie drie minuten gaat “Stubborn Bubble” de trippy kant op en verdwijnen we even van de wereld om via een gitaarsolo-intermezzo terug in de riffsoep terecht te komen. Lekkere single die zijn acht minuten tijd meer dan waard is.

Op 24 september verschijnt Music is Dead.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.