Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N’ Roses – “ABSUЯD”

©CPU – Chris Stessens

De geruchten dat Guns N’ Roses aan een nieuw album zou werken, gaan al langer de ronde, maar nu is er eindelijk licht aan de tunnel. De cultband rond Axl Rose en meestergitarist Slash is zonder enige twijfel een van de grootste en populairste rockbands van deze aardbol. Klassiekers als “Sweet Child o’ Mine“, “Welcome to the Jungle” en “Paradise City” zijn intussen evergreens geworden, die door jong en oud meegezongen kunnen worden. Sinds de hervereniging van Rose en Slash in 2016 gaat het met Guns N’ Roses terug bergop en daarom was het niet verrassend dat er een opvolger voor Chinese Democracy in de maak zou zijn. Die laatste plaat dateert van 2008. Langer hoeven we echter niet te wachten, want met “ABSUЯD” is er nu dus een eerste voorproefje van de ‘nieuwe’ Guns N’ Roses.

“ABSUЯD” vierde vannacht live première, maar eigenlijk is het nummer niet nieuw. “ABSUЯD” werd in 2001 geschreven en zou oorspronkelijk op Chinese Democracy hebben gestaan onder de naam “Silkworms”, maar haalde de tracklist uiteindelijk niet. Na ettelijke jaren in de schuif te hebben gelegen, werd het recent opnieuw opgepikt door Slash, Axl & Co. en opnieuw lichtjes aangepast. Het resultaat is een vintage Guns N’ Roses-song in een modern jasje waar elke fan veel plezier uit zal halen. De typische Axl Rose-schreeuw in het begin is fijn ingebouwd, Slash toont zich nog maar eens als straffe gitarist en ex-drummer Brian gaat stevig te keer. Het tempo van “ABSUЯD” ligt hoog en vooral de strofes worden er stevig doorgejaagd. Het zorgt ervoor dat het nummer niet aan spanning of kracht verliest, maar naar het einde toe gooit de groep er nog snel een rustig intermezzo tussen om finaal nog eens stevig te kunnen uithalen. Guns N’ Roses is terug!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1628 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Slash (feat. Myles Kennedy & The Conspirators) – 4 (★★★): Slash en onze lat

Holy shit! Slash wordt 57 dit jaar. Daar zouden we vroeger nooit op gewed hebben, want zijn drank- en drugmisbruik bevond zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slash - "Call Off The Dogs" (feat. Myles Kennedy and The Conspirators)

Voor de ene is hij een gitaargod, een van de beste ooit die de planeet mocht bewandelen, voor de andere een overjaarse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "Hard Skool"

De laatste keer dat we een schoolbel in het begin van een metalnummer hoorden, was in 1972 toen Alice Cooper met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.