Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Enola Gay – “Through Men’s Eyes”

Aan wie spontaan het synthlijntje van de wereldhit van OMD in zijn hoofd krijgt, kunnen we al snel stellen dat de band Enola Gay helemaal niet op dat feelgoodliedje lijkt. Nee, de band brengt gitzwarte postpunk met een boodschap, en met reeds twee singles op de teller brengen de Noord-Ieren nu een derde uit. Die eerste twee waren alvast goed om racisme en de politiek in eigen land aan te kaarten, nu krijgen we met “Through Men’s Eyes” de meest bijtende track tot nu toe. Het nummer toont solidariteit met mishandelde vrouwen en gaat heel specifiek over een rechtzaak waarbij vier rugbyspelers werden vrijgesproken van verkrachting in 2018. Alle inkomsten van deze single worden ook gedoneerd aan Rape Crisis NI.

“Through Men’s Eyes” verbloemt ook helemaal niets. Enola Gay gebruikt de (vulgaire) WhatsApp-berichten die de rugbyspelers naar elkaar stuurden en spuugt het allemaal uit in de lyrics. Het is een unieke manier van protesteren, maar wel eentje die binnenkomt. Het muzikale is dan ook furieus, de band is kwaad en dat hoor je op deze single. De intensiteit, de power en vooral de inleving zorgt ervoor dat “Through Men’s Eyes” meer dan een protesttrack is. Na een goeie twee minuten volgt een kleine rustpauze om op het eind volledig alles kapot te knallen. Het refrein wordt ettelijke keren door de kamer gebruld en hoe meer je het hoort, hoe meer je omvergeblazen wordt. Enola Gay is een postpunkband die heel goed weet waar ze mee bezig is en deze “Through Men’s Eyes” kan nu wel als visitekaartje gebruikt worden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.