Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mild High Club – “Me Myself and Dollar Hell”

© Lili Peper

Het lijkt al even stil bij Mild High Club, de Amerikaanse indierockband onder leiding van Alexander Brettin. In 2015 genoot de band uit het zonnige California nog van de buitenkans om opgepikt te worden door het legendarische label Stones Throw. Hieronder brachten ze dan ook hun debuutalbum Timeline uit. Nog geen jaar later volgde de release van hun tweede album Skiptracing en een jaar daarna kon je ze horen op Sketches from Brunswick East met King Gizzard & The Lizard Wizard. Nu zijn ze terug op Stones Throw met een steengoed derde album Going Going Gone, dat halverwege september op de wereld wordt losgelaten. Een album waarbij de groep zijn naam terug alle eer aandoet, maar er tegelijk ook in slaagt om vernieuwend te blijven. Mild High Club doet je werkelijk zweven en dromen. De muziek is een trage en toch dansbare mix van synthpop, rock, psychedelica en funk, doordrenkt met invloeden uit de jaren ’60.

Om ons niet compleet op onze honger te laten zitten, lichtten ze al een eerste single van onder de sluier. “Me Myself and Dollar Hell” slaagt erin om je in exact drie minuten mee te nemen op een reis die minstens dubbel zo lang lijkt te duren. Opzwepende en zomerse drums worden er gecombineerd met verzachtende en zweverige gitaarpatronen. Het afwisselende duet tussen de frontzanger en de backing vocals lijkt voor een extra dimensie te zorgen terwijl de subtiele piano het geheel perfect in toon houdt. Een must-listen voor alle fanaten van zomerse, (ont)spannende indierock.

Going Going Gone verschijnt op 17 september.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
LiveRecensies

STUFF. @ De Kreun: Snoeihard met delicate schoonheid

@Gregory Vlieghe Twaalf jaar geleden bracht drummer Lander Gyselinck enkele bevriende artiesten samen voor een jamsessie in de iconische nachtclub The White…
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.