banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strand Of Oaks – “Galacticana”

© CPU – Kris Kellens

Timothy Showalter ziet eruit alsof hij de voorzitter is van de lokale motorbende, maar schijn bedriegt. De Amerikaanse zanger maakt met zijn muziek duidelijk dat hij een peperkoeken hartje heeft en vooral ook een gouden stem. Onder de naam Strand Of Oaks is hij kind aan huis in het Studio Brussel-programma Duyster, waar hij een bijna tien minuten durende liveversie bracht van “JM”, en heeft hij een tienbeurtenkaart bij onze Belgische concertzalen. Twee jaar na het uitbrengen van zijn zesde album Eraserland is hij nu terug met het nummer “Galacticana”. De single is de eerste van zijn album In Heaven dat op 1 oktober verschijnt.

Showalter vliegt er op “Galacticana” meteen in en laat er geen gras over groeien. Deze keer geen bombastische drums of gitaren, maar juist door intimiteit te creëren ontstaat er een episch karakter. Eens de drums en gitaren samenvallen naar het einde toe kunnen we niet anders dan meeknikken en de volumeknop omhoog draaien. Of het woord galacticana terug te vinden is in de Dikke Van Dale is nog maar de vraag. Maar na enkele luisterbeurten is het bijna zeker dat het een samenstelling is van galactic en americana. Het galactische moet je er wel zelf bijdenken, maar de americana-invloeden zijn duidelijk aanwezig.

Op vrijdag 20 augustus speelt Strand Of Oaks op Pukkelpop.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Strand of Oaks: 'Mijn begrafenis moet een vuurwerkshow met ravemuziek zijn'

Strand of Oaks bracht op 1 oktober zijn achtste ontwapenende en eerlijke studioalbum In Heaven uit. Wij spraken met immer knuffelbare en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Strand of Oaks - In Heaven (★★★★): Hemels positivisme op z'n besmettelijkst

Wie de kast der indie darlings opentrekt, komt zonder al te lang te hoeven roefelen in een bovenste lade Timothy Showalter, ofte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strand of Oaks - "Somewhere In Chicago"

Er is niemand die geen sympathie kan opbrengen voor de vriendelijke beer die zichzelf Strand of Oaks noemt. De band rond Timothy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.