banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi – “l’homme et l’oiseau”

Less is more moeten ze in Frankrijk gedacht hebben toen ze besloten Barbara Pravi naar het Eurovisiesongfestival te sturen, en gelijk kregen ze. Op de jaarlijkse Europese liedjeswedstrijd maakte de sobere act zo veel indruk dat de Française op een schitterende tweede plaats eindigde. De ster van Pravi is rijzende en daar laat ze geen gras over groeien. Concerttickets vliegen ook in deze onzekere tijden de deur uit en op sociale media wordt al enige tijd door de zangeres zelf gehint naar een volwaardige plaat. Daar moeten we wellicht nog even op wachten, maar ondertussen krijgen we met “l’homme et l’oiseau” alweer een nieuwe single.

Als een muziekdoosje dat je bij je grootouders vond en waar je voorzichtig aan draait, komt het lied op gang. Het patroon wordt gebroken door de warme stem van Pravi terwijl het melodieuze pianospel tempo in het nummer brengt. De vergelijking met de koningin van de Franse chanson, Édith Piaf, was nooit dichterbij dan op “l’homme et l’oiseau”. Net zoals we hoorden op “Voilà”, wordt ook hier een climax bereikt door een toenemende dramatiek in de zang die nog extra onderstreept wordt door het poëtische gevoel dat de Franse taal met zich meebrengt. Even later keert de rust weer terug en zo worden we zachtjes naar het einde begeleid.

Op 29 maart 2022 staat Barbara Pravi in een uitverkocht La Madeleine en een dag later in Théatre du Trocadéro in Luik. In het najaar van datzelfde jaar, op 26 november om precies te zijn, kan je Pravi in De Roma aan het werk zien.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Barbara Pravi - On n'enferme pas les oiseaux (★★★½): Waar traditie en heden elkaar ontmoeten

De ene artiest teert na een deelname aan het Eurovisiesongfestival verder op bestaand repertoire, waar de andere net het momentum probeert om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Barbara Pravi - "Le jour se lève"

Net als de rest van Europa leerden ook wij Barbara Pravi kennen via het Eurovisiesongfestival. Een niet al te grote Française met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.