Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trentemøller – “No One Quite Like You” (feat. Tricky)

In 2007 vergaarde de Deense producer/dj Trentemøller naambekendheid bij het grote publiek dankzij de single “Moan”. Een heerlijk laidback technonummer waarvan je de tekst ook nu nog ongetwijfeld kunt meezingen. De hoogtepunten in zijn muzikale carrière zijn voornamelijk te danken aan de vele remixen die hij maakte voor menig gerenommeerd artiest (onder andere Moby, Röyksopp en Franz Ferdinand). Minimal- en synthwave kenmerken dan weer Trentemøllers solowerk, waar hij na een tweejarige pauze nu een vervolg aan brengt.

De nieuwe single straalt vooral rust uit. Het ruisen van de zee in combinatie met de rustige piano en strijkers brengen je als intro meteen in zenmodus. De trouwe achterban van Massive Attack zal de stem herkennen die na ruim een minuut enigszins monotoon het nummer voorziet van de vocals. Trentemøller klopte immers aan bij de Britse rapper Tricky, al kunnen we niet meteen spreken van een memorabele samenwerking. “No One Quite Like You” kabbelt een beetje voort in een rustige sfeer waarbij vooral de strijkers een prominente rol spelen. Trentemøller componeerde een ideaal nummertje om je rustig onder een dekentje te vleien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Trentemøller @ Trix: Diverse geluiden in overvloed

Anders Trentemøller of Trentemøller [ˈtˢʁantˢəˌmølɐ̯], wie anders? Deze Deense artiest is ondertussen al 48 jaar, maar blijft zichzelf de plek geven om…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Trentemøller: 'Ik probeer een eigen denkbeeldig universum te creëren'

Wie aan Trentemøller denkt, moet onmiddellijk terugdenken aan zijn sublieme debuutplaat The Last Resort uit 2006. De plaat ging de wereld rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single trentemøller - ”Dead or Alive”

Soms komt er wel eens een nieuw nummer uit van een artiest waarbij je even twee keer moet checken of je wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.