Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Spacey Jane – “Lots of Nothing”

Het Australische indierockkwartet Spacey Jane laat voor het eerst sinds 2020 weer van zich horen. Met Sunlight lanceerde de band vorig jaar hun debuutalbum, dat zodanig hartelijk ontvangen werd dat het goed was voor heel wat indrukwekkende prestaties. Zo behaalde dit debuut zilver in de Australische hitlijsten en stootte albumfavoriet “Booster Seat” zich door tot de tweede plaats in de 2020 Triple J Hottest 100. Uiteraard zorgde ook hier de pandemie voor het bederven van deze succesextase.  Zo was de band genoodzaakt om de albumtour doorheen Down Under uit te stellen naar 2021. Even doorgespoeld naar vandaag, zit deze tour er net op en onthult de band na afloop hiervan een gloednieuwe single met “Lots of Nothing”.

‘Lots of Nothing’, vertelt frontman Caleb Harper, ‘gaat over het worstelen met eigenschappen van je persoonlijkheid die je niet aanstaan en over hoe noodzakelijk het is hieraan te werken om te worden wie je wil zijn’. Als geen ander weet Spacey Jane zwaarmoedige onderwerpen om te toveren tot een tierig spektakel, en ook hier is dat niet anders. Gezegend met een korrelige heesheid zet Harper doorheen het nummer al snel zijn stempel met zijn unieke stem die je niet zonder dromen laat. Dit narratief wordt zoals gewoonlijk voortreffelijk begeleid door een overvloed aan zomerse riffs en samenspel. De afwisseling tussen de vredige strofen en het opgewekt refrein zorgt voor de nodige variatie, wat soms wat een valkuil kan zijn in het genre. Alles tezamen, een uitstekend nieuwe single voor de alledaagse indieliefhebber.

Eerder dit jaar maakte Spacey Jane bekend dat het tweede album geschreven is. Of we “Lots of Nothing” hierop zullen aantreffen, valt nog even af te wachten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spacey Jane - "One Bad Day"

In Australië zomert het er deze maanden op los en dat heeft ook haar weerslag op de muziek die we uit Down…
LiveRecensies

Spacey Jane @ Botanique (Orangerie): Nog niet helemaal buitenaards

Weinig indiebands in Australië zijn momenteel groter en populairder dan Spacey Jane. Het viertal uit Perth bracht afgelopen zomer hun langverwachte tweede…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spacey Jane – Here Comes Everybody (★★★): De zomer blijft niet duren

In 2016 besloot een bende van vier vrolijke indierockers uit het Australische Perth een band te starten en daar hoor je ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.