Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles LIDS – “Furniture” & “Half Twin”

LIDS dat is de Canadese supergroep met Alex Edkins van METZ, Brian Borcherdt van Holy Fuck/Dusted en Doug MacGregor van Constantines. In 2015 verscheen een eerste dubbelsingle die het begin van veel moois beloofde, maar het duurde toch maar liefst zes jaar voor er een vervolg op kwam. “Furniture” & “Half Twin” verschijnen nu via de Sub Pop singles series waarbij ook Hand Habits en Duma op hetzelfde moment twee singles voorstelden. LIDS viel ons weliswaar het meest op vanwege hun snedige sound.

Zowel “Furniture” als “Half Twin” klokken af boven de vier minuten en toch blijven beide nummers boeien. “Furniture” is een strak postpunklied dat met een stevig tempo vooruit gaat en zelfs een heel catchy refrein serveert. Door de combinatie van deze strakke baslijn, de iet of wat vuile vocals en natuurlijk hier en daar wat stevige uithalen, blijkt “Furniture” stevig handwerk dat je helemaal kan vertrouwen. Bij “Half Twin” kruipt de invloed van Metz duidelijk meer naar voor, want het geheel is minder fris en vooral veel duisterder. Met angstaanjagende gitaren en een dreigende baslijn weet ook deze song ons helemaal omver te blazen. Geweldige dubbelsingle dus van LIDS, hopelijk moeten we niet weer zes jaar wachten op nieuw werk!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3079 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Maude Latour - "Furniture"

Maude Latour, het zou de naam kunnen zijn van een Frans modehuis, maar het is een zangeres uit New York City. Net…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.