Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deafheaven – “Great Mass of Color”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met het mooie weer komt ook wat zomerse en dromerige metal mee. De Amerikaanse groep Deafheaven staat bekend als een van de meest vooraanstaande blackgaze groepen. Het porte-manteauwoord verwijst naar black metal en shoegaze; een combinatie die enerzijds in de smaak viel op hun vorige albums Sunbather en Ordinary Corrupt Human Love, maar anderzijds ook op kritiek stoot vanuit de eerder puristische blackmetalhoek. Deafheaven is gelukkig goed genoeg in hun muzikaal vakgebied en kan het gelabel overstijgen door hun muziek voor zich te laten spreken.

Op 20 augustus komt de nieuwe plaat Infinite Granite er en daarvan horen we nu de eerste single, die verrassend weinig metalaspecten integreert. De groep laat op “Great Mass of Color” hun kenmerkende blackmetal aspect volledig links liggen en kiest voor een dromerig indiepalet met shoegaze-invloeden. Ook de vocals blijven clean tot voor de outro waar frontman George Clarke zijn stembanden laat openscheuren. Al bij al is “Great Mass of Color” wel een oké nummer. We hopen gewoon dat er toch nog wat meer vlees hangt aan de rest van de plaat, want hiermee is onze honger nog niet gestild.

Infinite Granite verschijnt op 20 augustus via Sargent House.

Website / Facebook

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Deafheaven - Infinite Granite (★★★): Wel gaze, maar niet black

Het in 2013 verschenen en nimmer verdwenen Sunbather was een verklaring van kleur in het metallandschap. Niet enkel was de hoes babyroze,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deafheaven - "In Blur"

Het ziet er naar uit dat de nieuwe plaat van Deafheaven een volledig nieuwe richting voor de band betekent. Met singles “Great…
LiveRecensies

Alcest @ Botanique (Orangerie): Pioniers in de fantasierijke metal

Eigenhandig een genre uit de grond stampen is niet zomaar iets. De voortrekkers van de blackgaze daalden gisteren af naar Brussel. Alcest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.