Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Beach Boys – “Big Sur”

We zitten zo op het punt dat vele bands uit de sixties de vijftigste verjaardag van hun klassieke albums tegemoetkomen, en dat maar al te graag vieren met luxueuze re-issues en boxsets. The Beach Boys is zo een van die bands, die binnenkort op de proppen komen met een gigantische boxset voor hun zestiende en zeventiende albums, Sunflower en Surf’s Up. Uiteraard is er geen nieuw materiaal voor gemaakt, maar is er eens goed op zolder gezocht naar leuke extra’s en B-kantjes. Een van die B-kantjes krijgen we nu al te horen: “Big Sur”.

Het nummer ‘nieuw’ noemen is dus wat bij het haar getrokken, aangezien het ergens tussen 1969 en 1971 is opgenomen. Maar dezer dagen een sound als die van The Beach Boys horen, kan niettemin verfrissend zijn. The Beach Boys noemen die periode zelfs een creatief hoogtepunt, en het is niet moeilijk te horen waarom. Het simpel, maar harmonieus nummertje vloeit over van de zonnestralen met een klein tikkeltje melancholie om het toch wat nuance te geven, alsof de band toen al terugkeek op ver vervlogen tijden. Het doet denken aan een zonniger en minder artsy stukje dat op Revolver zou kunnen staan. Natuurlijk zal het nergens tussen de grote hits van de band plaats kunnen nemen, maar als ze hun box-sets volsteken met dit soort prettige tussenstukjes zal het voor die-hard fans de prijs zeker waard zijn.

De boxset is verkrijgbaar op 30 juli.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Krankland

Krankland is het nieuwe project van Thomas Werbrouck, bekend van Little Trouble Kids. Krankland ontstond na een duistere periode. Werbrouck had zijn…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Bobby C

BOBBY C is een relatief nieuw project uit Eeklo. De eerste EP ‘Eyes Of The Beholder’ is net uit en werd geproducet…
Vragen van "Den Beir"

Vragen van "Den Beir": Max Gardener

Max Gardener is an 18 year old musician who has written, performed, recorded and mixed his first two albums, Fear of Mirrors…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.