Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tonsils – “The Crack”

De Belgen waren de dappersten van allemaal, maar Ambiorix staat niet voor niets in Limburg. Niet dat Limburgers per se de dapperste onder de Belgen zijn, maar wel veruit de sympathiekste. Tonsils is een band uit eerdergenoemde provincie en zal toch in de buurt van de vrolijkste van allemaal uitkomen. Geen wereldproblemen in de teksten en enkel vrolijkheid en humor te bespeuren. Vandaag leveren ze “The Crack” af in de vorm van ‘the crack in your knees’ waarmee iedereen bekend is als hij ‘s morgens opstaat.

De muziek is dreampop en lo-fi en tegelijk vrolijk en luchtig; maar is zeker geen hapklare kost voor iedereen. Het is tegelijk ook poppy, maar er zit een zekere knipoog in naar vroegere jaren, waarbij we vandaag toch aan Frank Zappa moeten denken.  Het gitaarwerk is speels en danst steeds weg van het originele ritme en de occasionele distortion maakt het net iets gevarieerder. De drum en de bas geven een constant ritme aan, maar ook daar zit die heerlijke frivoliteit in die de rode draad blijkt te zijn. Want zowel de synths als de speelse zang zorgen voor een extra heerlijke, ludieke toets die je tegenwoordig niet vaak meer hoort. De clip is verzorgd door Pieter-Jan Decraene en is een erg leuke video die nogmaals de frivole touch van de band onderstreept.

Tonsils is klaar om de zomerhit van 2021 te pakken, maar zal toch de eer aan Niels Destadsbader moeten laten. Niet getreurd, want Tonsils heeft meer in zijn mars. Normaal zou de nakende release Nightmares vandaag uitkomen, maar door enige vertragingen op de vinyl wordt deze uitgesteld tot half juni. Wij wachten vol ongeduld.

Facebook Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

SHAED - High Dive (★★½): Niet echt een avontuurlijke duik

Chelsea Lee, haar man Spencer Ernst en diens tweelingbroer Max Ernst timmeren al enkele jaren aan de weg naar succes. Oorspronkelijk begonnen…
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.