Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Áslaug – “Timezone”

Foto: Mariska Kerpel

Jaren geleden ruilden de ouders van Áslaug het sprookjesachtige IJsland in voor Nederland, maar het belang van creativiteit namen ze mee naar het Europese vasteland. Van zodra een jonge Áslaug ontdekte dat je later zangeres kon worden, stond haar plan vast. En zo verscheen in 2019 schijnbaar uit het niets haar eerste single genaamd “Take From Me”. In eigen land ging het snel voor de Nederlands-IJslandse artieste; zo stond ze in 2020 nog op Eurosonic Noorderslag. “Timezone” is het eerste nieuwe werk dat we van de zangeres horen in 2021, maar daarmee toont ze alvast dat we haar niet te snel moeten vergeten.

“Timezone” klinkt als druppels kristalhelder water die vallen en dat schrijven we vooral toe aan die typische klanken die we kennen uit Scandinavische popliedjes. Schijnbaar moeiteloos gemaakt, catchy en heel verfrissend. Het heeft iets magisch, alsof het uit een parallel universum komt. Waar in de eerste verse de focus nog volledig op de zanglijn ligt, is het vooral de productie die ons even later aan het dansen brengt. De drums geven het nummer een extra portie kracht waardoor de stem van Áslaug nog zachter aanvoelt dan voorheen. Meermaals lijkt het alsof “Timezone” helemaal openbreekt, maar dat gebeurt altijd netjes binnen de lijntjes. Al bij al is het vooral een bijzonder fijn popliedje dat niet mag ontbreken in je playlist voor al je zomerse (corona-proof) feestjes.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Clara Luciani - Cœur (★★★★): In glitter gehulde Franstalige popmuziek

Een tweede plaat maken is voor heel wat muzikanten een bitterzoete vloek, maar evenzeer de uitgelezen kans om jezelf als artiest echt…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Butch Vig (Garbage): ‘Dit album zal veel mensen pisnijdig maken, maar dat kan ons geen zak schelen'

Zijn naam is te bewonderen op albums van Nirvana, Foo Fighters, Green Day en Smashing Pumpkins, de producerhoed van levende legende Butch…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Drew Sycamore - Sycamore (★★★½): Zorgeloze discopop

Ondanks de pandemie hadden ze bij Warner Music goud in handen met het tweede album van Dua Lipa. De discopop die we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.