Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor – “Run”

©CPU – Stijn Verbruggen

Zeal & Ardor is nu toch wel al een aantal jaar een van de meest interessante projecten binnen de metal. Het geesteskind van Zwitsers-Amerikaanse muzikant Manuel Gagneux begon eigenlijk uit twee gedachten: als black metal ontstond in de jaren negentig als verwerping van het monotheïsme, en de zwarte slaven in de VS eeuwenlang het Christendom werden opgelegd… hoe zou een Satanische spiritual als vorm van verzet dan klinken? Het is een insteek die je niet elke dag zult horen, en waarmee Gagneux toch zeker zijn publiek heeft gevonden. Strange Fruit, het voorbije album van Zeal & Ardor, kreeg van ons dan ook een sterke score. Na een ep vorig jaar maakt de band zich op voor een nieuwe plaat, waarvan “Run” nu de eerste single is.

Hoewel het Zeal & Ardor van vorige albums zeker geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken, is de intensiteit op “Run” toch wel van een ander kaliber. De spoed die Gagneux in zijn stem en instrumentatie steekt, is bijna verstikkend. Het contrast tussen die haast soulvolle vocals waarmee Gagneux begint, en de schraperige black metal-stem die in de tweede helft de kop komen opsteken zijn dag en nacht. De boodschap van de frontman is dan ook duidelijk: ​‘It is surely one of our most aggressive songs yet, but that is just a vanguard of what lies ahead. So run while you still can.’ Loze woorden of goed advies? We krijgen het binnenkort te horen op het self-titled album van de band.

In november en december van dit jaar zijn Zeal & Ardor te gast bij Meshuggah op hun nieuwe tour, die op 11 december ook passeert bij ons in de Ancienne Belgique.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

125 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wiegedood - There's Always Blood At The End Of The Road (★★★★): Ongeremde, genuanceerde chaos

Sinds het begin van De Doden Hebben Het Goed-trilogie in 2015 wisten we al dat Wiegedood niet zomaar een blackmetalband was. Levy…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Morgan Wade - "Run"

2022 is nog maar net begonnen, maar Morgan Wade laat er geen gras over groeien. Eind deze maand komt de deluxe-editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Golden Liar"

Het Zwitsers-Amerikaanse Zeal & Ardor is het ultieme bewijs dat metalmuziek, vijftig jaar na haar bestaan, innoverend kan blijven. De groep rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.