Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor – “Run”

©CPU – Stijn Verbruggen

Zeal & Ardor is nu toch wel al een aantal jaar een van de meest interessante projecten binnen de metal. Het geesteskind van Zwitsers-Amerikaanse muzikant Manuel Gagneux begon eigenlijk uit twee gedachten: als black metal ontstond in de jaren negentig als verwerping van het monotheïsme, en de zwarte slaven in de VS eeuwenlang het Christendom werden opgelegd… hoe zou een Satanische spiritual als vorm van verzet dan klinken? Het is een insteek die je niet elke dag zult horen, en waarmee Gagneux toch zeker zijn publiek heeft gevonden. Strange Fruit, het voorbije album van Zeal & Ardor, kreeg van ons dan ook een sterke score. Na een ep vorig jaar maakt de band zich op voor een nieuwe plaat, waarvan “Run” nu de eerste single is.

Hoewel het Zeal & Ardor van vorige albums zeker geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken, is de intensiteit op “Run” toch wel van een ander kaliber. De spoed die Gagneux in zijn stem en instrumentatie steekt, is bijna verstikkend. Het contrast tussen die haast soulvolle vocals waarmee Gagneux begint, en de schraperige black metal-stem die in de tweede helft de kop komen opsteken zijn dag en nacht. De boodschap van de frontman is dan ook duidelijk: ​‘It is surely one of our most aggressive songs yet, but that is just a vanguard of what lies ahead. So run while you still can.’ Loze woorden of goed advies? We krijgen het binnenkort te horen op het self-titled album van de band.

In november en december van dit jaar zijn Zeal & Ardor te gast bij Meshuggah op hun nieuwe tour, die op 11 december ook passeert bij ons in de Ancienne Belgique.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

152 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 2): Schommelen tussen tijdloos en obscuur

Door het wegvallen van Avenged Sevenfold en Faith No More verloor de organisatie twee van zijn grootste publiekstrekkers op vrijdag. De ene…
InstagramLiveRecensies

Meshuggah @ Ancienne Belgique (AB): Als een dwarsliggend machinegeweer

Niet veel bands kunnen zeggen dat ze de pioniers van een bepaald genre zijn of dat ze de ontwikkeling van een bepaalde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Zeal & Ardor - Zeal & Ardor (★★★★½): Black blues gospel op zijn best

In 2013 vraagt de Amerikaans-Zwitserse Manuel Gagneux op 4chan welke compleet verschillende genres hij zou kunnen samenvoegen. Iemand reageerde: ‘Mix black metal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.